Zwembad in de tuin? Zo maak je de juiste keuze!

0
24
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Droom je al jaren van een zwembad in de tuin? Nu de zomers in Nederland steeds droger en warmer worden, zien we dat ook meer mensen deze keuze maken. Een zwembad in eigen tuin is dan ook favoriet geworden. Bovendien is er door de jaren heen ook steeds meer mogelijk geworden. Zwembaden zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dat is duidelijk te zien als we kijken naar het aanbod bij grote fabrikanten zoals vangemertzwembaden.nl.

 

Is dit het jaar dat je jouw droom eindelijk werkelijkheid laat worden? Maar heb je nog geen idee waar je aan moet denken of hoe je de juiste keuze maakt? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Het huidige grote aanbod is immers zowel een vloek als een zegen. Als je een zwembad in tuin laat plaatsen, wil je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie. Maar waar let je op? Hieronder zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij en helpen we je graag verder op weg.

Wat is het beste moment om een zwembad te plaatsen?

 

Het grote voordeel van een inbouwzwembad is dat deze in principe het heel jaar door gebruikt kan worden. Een opzetzwembad zet je meestal alleen op als het echt zomers weer wordt. Echt rendabel is het niet om dit maar voor een weekje te doen. Een echt zwembad kan je – zeker in combinatie met verwarming – eigenlijk altijd wel gebruiken. Het is natuurlijk het prettigst wanneer het heel mooi zomers weer is. Gelukkig begint de zomer in Nederland steeds vroeger. De eerste mooie dagen zijn vaak april of mei al zichtbaar.

Het beste moment om het zwembad aan te leggen is eigenlijk nog ruimschoots voordat de zomer begint. Houd er wel rekening mee dat de vorst uit de grond moet zijn. Anders kan de grond nog te hard zijn om in te graven. Dat levert veel extra moeilijkheden op. Dit betekent dat het in januari en februari meestal nog niet mogelijk is om te starten. Wil je er dus zeker van zijn dat je in de zomer kunt genieten van je eigen zwembad? Probeer dan een afspraak voor het voorjaar te regelen.

Let op: de wachttijden bij de hovenier kunnen in het voorjaar erg hoog liggen. Zorg er daarom voor dat je deze afspraken ruimschoots van tevoren vastzet, zodat je zeker weet dat je straks een plekje hebt en je tijdens de eerste zomerse dagen direct volop van het zwembad kunt genieten.

Formaat van het zwembad

De uitstraling van het bad wordt voor een groot deel door de vorm en het formaat bepaald. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Het fijne van de hedendaagse zwembaden is dat ze in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor is er eigenlijk voor elke tuin wel een geschikte oplossing te vinden.

Het grote aanbod maakt het niet altijd gemakkelijker. Daarom adviseren we om de persoonlijke wensen op een rij te zetten en op basis daarvan advies te vragen aan een deskundige.