Lifestyle Trends Veilig wonen

Zuinige en slimme apparaten gaan huishouden controleren

Geschreven door admin

Steeds meer consumenten kiezen voor zuinige en slimme apparaten, die zorgen voor een verlaging van het jaarlijkse energieverbruik. Met een lager energieverbruik draagt u bij aan een beter milieu en zorgt u daarbij voor een jaarlijkse besparing op de energiekosten, waardoor u meer geld overhoudt voor een vakantie, een nieuwe televisie, enzovoorts. Niet voor niets zijn zuinige en slimme apparaten steeds populairder geworden in de afgelopen jaren! Denk bijvoorbeeld aan de elektrische thermostaat, die vaak op afstand te besturen is. Terwijl u in de auto naar huis stapt kunt u de thermostaat alvast inschakelen, zodat u in een warme woning thuiskomt.

Geld besparen met een elektrische boiler

Een van de mogelijkheden om te besparen op het energieverbruik is het aanschaffen van een elektrische boiler. Een elektrische boiler kan vrijwel overal in uw woning worden geplaatst, mits u daar een waterleiding en een stopcontact in de buurt heeft zitten. Schakel de hulp van een erkende loodgieter in om de elektrische boiler voor u te installeren. U heeft hierbij de keuze uit verschillende modellen, die verschillen in formaat en rendement. Een loodgieter of installateur kan u meer vertellen over de verschillen tussen elektrische boilers.

Op voorhand denkt u wellicht dat een elektrische boiler meer nadelen dan voordelen heeft. Denk bijvoorbeeld aan de hogere stookkosten bij een elektrische boiler, dan bij een boiler op gas. Dit valt echter relatief simpel op te lossen, door de elektrische boiler in de nacht water op te laten warmen wat u in de ochtend kunt gebruiken bij het douchen, de afwas of het verwarmen van uw woning. Het voordeel aan het verwarmen van water in de nacht, is het feit dat u in dit geval profiteert van het daltarief van een energieaanbieder.

Een elektrische boiler aanschaffen

Schakel de hulp van een erkende installateur of loodgieter bij u in de buurt in voor de aanschaf en installatie van een elektrische boiler.