Ga je verhuizen en wil je gaan verbouwen? Wil je een nieuwe badkamer laten aanbrengen in jouw woning en de oude eruit breken? Dan zijn er vele manieren om jouw badkamer zo in te richten dat deze aan al jouw wensen voldoet. Anno nu zijn er niet alleen veel bedrijven en experts op het gebied van badkamers bereikbaar via het internet, ook kun je zelf ideeën laten doorklinken in jouw eigen badkamer. Wat voor een tegels neem je? Neem je een badkuip of een inloopdouche? Wat voor een soort en vorm wasbak wil zou je graag willen hebben? Deze en meer vragen zullen er bij jou opkomen als je na gaat denken over jouw nieuwe badkamer. De volgende aandachtspunten kunnen een voorzet voor jou bieden als het gaat om het uitkiezen van een bepaalde badkamer

Wat wil je in jouw badkamer hebben?

Wil je een bad-douche combinatie? Of enkel een badkuip? En wil je iets van een inloopdouche met verschillende standen en douchekoppen? Afhankelijk van de grootte van de ruimte kun je meer of minder dingen weglaten of toevoegen. Bijvoorbeeld een waterbestendige kast voor handdoeken en dergelijke. Eventueel een mat voor op de vloer van de badkamer? Jouw keuze in al deze en meer zaken bepalen voor jou, jouw gezin of eventuele gasten de functionaliteit van de badkamer. Je wilt je natuurlijk thuis en op jouw gemak voelen in jouw badkamer? Om deze reden kiezen mensen er ook vaak voor om geurkaarsen in de badkamer te plaatsen. Maar sfeer bestaat uit meer dan alleen de geur maar hoe kun je dan een bepaalde sfeer creëren?

Welke sfeer en uitstraling wil jij jouw badkamer geven?

Wat wil je dat jouw badkamer uitstraalt? Hoe ga je die sereniteit, schoonheid en properheid realiseren? Sfeer is erg belangrijk in een badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ‘koude’ zakelijke inrichting waarin je minimalistische aspecten opneemt, of je neemt een badkamer die niet zozeer modern en trendy is maar veeleer frivool, elegant en bijvoorbeeld met een knipoog naar vroegere tijden. Plaats bijvoorbeeld een badkuip in het midden van de ruimte en je merkt dat dit meteen effect heeft op de wijze waarop jij jouw badkamer beleeft. Deze en veel meer ingrepen kun je doen om jouw badkamer meer effectiviteit en functionaliteit te verlenen.

Ontwerp jouw eigen badkamer

Misschien dat je rond loopt met ideeën voor een eigen ontwerp voor een badkamer. Dan kun je jouw ideeën in samenwerking met experts en ontwerpers, zoals Grando.nl, op de tekentafel leggen. Eventueel kan er tegenwoordig met behulp van de computer een 3D-ontwerp gemaakt worden van jouw toekomstige badkamer. Allereerst zul je de afmetingen van de badkamer moeten weten. Verder kun je aan zaken denken als de badkamer te vergroten door een muur te slopen. Of je laat ontwerpers met een eigenzinnig idee komen waar je vervolgens met jouw partner over kunt soebatten.

Volg de nieuwste trends op het gebied van stijl en comfort

Er zijn veel stijlen badkamers voorhanden anno nu. Kies je bijvoorbeeld voor een exotische badkamer, een Scandinavische met veel hout of een minimalistische Japanse look. Afhankelijk van jouw wensen kun je inspiratie opdoen uit andere landen voor bijvoorbeeld tegelpatronen of de vorm van de metalen kranen en douchekoppen. De mogelijkheden zijn talrijk en het kan geen kwaad om leentje-buur te spelen. Koop bijvoorbeeld eens een tijdschrift of kijk eens rond op het internet voor ideeën. Of wil je een badkamer die jou terug brengt naar bijvoorbeeld jouw jeugd of doet denken aan een bepaalde vakantie? Vergeet niet dat het comfort van jouw badkamer minstens zo belangrijk is als het uiterlijk.