Zorg voor het perfecte zwembad!

0
898
het perfecte zwembad
WonenWonen

Heb je plannen om een zwembad in je tuin te plaatsen? Maak er serieus werk van en zorg dat het zwembad één geheel vormt in je tuin waardoor je er zomer en winter optimaal van geniet.

Heb je een zeer grote tuin, dan is een natuurlijke zwemvijver een prachtige mogelijkheid om zwemwater en de natuur vloeiend in elkaar over te laten gaan. Door middel van riet, lage beplanting en een houten vlonder krijgt het zwemwater de uitstraling van een natuurlijk meer in je tuin. Plaats op de vlonder verlichting waardoor je ook in de winterperiode en donkere dagen kunt genieten van het water in je tuin.

Is je tuin kleiner of wil je echt een strak aangelegd zwembad met helder water, zorg dan voor eenzelfde sfeer rondom het zwembad. Een strakke betegeling rondom het zwembad, eventueel opgehoogde plantenbakken in donkergrijze steensoort en bomen in bolvorm geknipt maken er een stijlvol en strakke tuin van rondom je zwembad.

Een strakke lichtblauwe rechthoek – het zwembad – kan storend werken in de romantische uitstraling van bijvoorbeeld een Engelse tuin. Zorg daarom dat langs het zwembad voldoende ruimte is om de strakke vorm over te laten lopen naar de romantische sfeer, bijvoorbeeld met  loopruimte in de vorm van betegeling en laat deze omzomen door een strook gras. Vanaf het grasgedeelte kan de meer romantische beplanting weer doorgevoerd worden.

Plaats lage spotverlichting rondom het zwembad of voeg drijvende lichtelementen toe waarmee je het strakke zwembad een sprookjesachtige sfeer geeft.