Het zonnetje gaat weer schijnen

0
1080
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heerlijk als het weer lente begint te worden. De vogels fluiten, de natuur gaat weer volop bloeien en – heel belangrijk – het zonnetje gaat weer schijnen! Hoe erg we de zon ook met open armen ontvangen, we hechten ook veel waarde aan goede zonwering. Misschien wil je graag wat privacy in huis, wil je het huis lekker koel houden, schijnt er zonlicht op je TV of vind je het er gewoon ontzettend leuk uitzien. Gelukkig zijn er veel opties om je gevel of tuin te voorzien van goede én stijlvolle zonwering.

Zomers en sfeervolle gevel

Bij de voorkant van je huis zijn kwaliteit en uitstraling belangrijke factoren. Zo kan je voor een nostalgische, zomerse en sfeervolle uitstraling gaan en kiezen voor de markies. De markies bestaat al zeker 150 jaar en is één van de eerste soorten zonwering die werd gebruikt in Europa. Van welke kant de zon ook komt, een markies biedt altijd de optimale bescherming doordat niet alleen de bovenkant, maar ook de zijkanten van de markies bekleed zijn met doek. Een andere optie is om voor een echt zonne- of regenscherm te gaan. Wil je echt een stevig scherm bestand tegen zowel zon, regen en wind? Kies dan voor een schaararm- of een schuifarmscherm.

Stijlvol en ontspannen in de achtertuin

Als het lekker weer is, is het natuurlijk heerlijk om in de tuin te zitten en lekker van het zonnetje te genieten. Maar ook in de achtertuin kan goede zonwering niet ontbreken. Een leuke parasol voor bij je tuinstoelen kan al zorgen voor een fijn stukje verkoeling. Ben je nou op zoek naar grotere zonwering die vastzit aan de achterzijde van je huis? Dan kan je kiezen voor een uitvalscherm, knikarmscherm of screens. Een optie met nog wat extra stijl is de patio-overkapping. Deze wordt gekenmerkt door de verschillende baleinen in het doek, waardoor het doek niet oprolt op een as maar drapeert. Een patio-overkapping combineert de voordelen van een zonnescherm met de voordelen van een vaste overkapping. En niet geheel onbelangrijk, als je wil genieten van het zonnetje open je de zonwering gewoon!