Een dakraam plaatsen

Een zolder is meestal donker, omdat er aanzienlijk minder ramen zijn dan in andere ruimten van het huis. Daardoor is een zolder vaak ook een beetje muf. Er wordt immers veel minder gelucht en er kunnen niet zoveel ramen open. Dit is gemakkelijk en snel op te lossen: Een dakraam plaatsen. Toch is dit niet zomaar wat, het is een beste klus.

Een dakraam aanschaffen

Een gemakkelijke oplossing is om een dakraam te installeren. Een relatief goedkope en snelle oplossing om een zolder te verbouwen in een mooie, lichte kamer. Bij de dakraam leverancier zijn er verschillende soorten dakramen te verkrijgen, maar net welke u de beste oplossing vindt. Een dakraam kopen hoeft niet lastig te zijn, uw keuze is afhankelijk van uw smaak en omstandigheden. Een specialist kan u goed informeren en tevens het dakraam voor u plaatsen.

Extra kamer creëren

Zodra u (extra) dakramen heeft geplaatst op zolder, zult u zien dat de ruimte ineens een stuk aantrekkelijker wordt. Er kan weer gelucht worden, er is meer licht en daardoor wordt het een veel fijnere plek. Richt de kamer naar wens in en uw huis is ineens een stuk groter geworden!

Heeft u ook een muffe zolder die u liever functioneel inricht? De meeste zolders hebben geen of weinig ramen, worden gebruikt als opslag en bij nader inzien is het best wel zonde van de ruimte. Meestal krijgt de zolder dan een kleine verbouwing, zodat het weer functioneel gebruikt kan worden als kantoor of als slaapkamer.