Of je nu naar een verjaardag, een housewarming of diner gaat bij vrienden, je wilt niet met lege handen voor de deur staan. Een voor de hand liggend cadeautje om mee te nemen is een flesje wijn of een bosje bloemen. Maar er is meer te kiezen binnen zo’n zelfde budget. Ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan dit artikel!

1. Geschenk voor de feestdagen


De herfst staat voor de deur, en daarmee leven veel mensen al naar de Kerst toe. In veel huizen wordt (stiekem) al ‘All I want for Christmas’ gedraaid en langzaam worden huizen herfstproof gemaakt. Met een leuk cadeautje kun je hier al goed op inspelen. Er zijn originele Kerstgeschenken te vinden, zoals een leuk geurbuideltje, een Kerst-CD of een mini-Kerstboom. Leuk voor op de eettafel!

2. Set van kaarsen

Wat ook helemaal bij deze tijd van het jaar hoort, zijn kaarsen. Een mooie set van kaarsen, in verschillende groottes, diktes en kleuren. Met eronder een speciaal bord eronder waar de kaarsen op gezet kunnen worden. Kaarsen geven licht, brengen warmte en sfeer in huis. Daarmee is het een mooi, misschien zelfs symbolisch, cadeau om te geven.  

3. Keukentools


Omdat we dagelijks veel tijd in de keuken besteden, kies je een geschikt cadeau om deze ruimte op te leuken. Dit kun je doen door een bijzondere snijplank te geven, bijvoorbeeld met een persoonlijke boodschap erop. Of een mooie houder om keukengerei aan op te hangen. Ook een messenset wordt door de meeste mensen gewaardeerd als cadeau, omdat het tijdloos is en vrijwel dagelijks gebruikt wordt.

4. Wijnglazen


In elk huis wordt wel wijn gedronken, zeker als de feestdagen voor de deur staan. Wanneer er gasten langskomen en de tafel gedekt wordt, ontbreken wijnglazen zelden. Kies daarom voor het geven van een mooie set wijnglazen.

5. Vetplant

Wanneer je niet met een bos bloemen voor de deur wilt staan, maar wel iets groens wilt geven kies je voor een mooi vetplantje. Je kunt zelf de grootte kiezen, en een mooie pot erbij. Dit is leuk voor elke kamer in huis, zelfs in het toilet kun je een vetplantje zetten om sfeer te creëren! Ook kun je  een kunstplantje geven om de kamer op te fleuren, vooral omdat het helemaal geen onderhouden vergt.

Hopelijk biedt dit artikel voldoende ideeën om met een leuk cadeautje bij iemand langs te gaan. Het hoeft niet groot te zijn, het gebaar is veel meer waard. Kies je voor een klein, lief vetplantje of ga je voor een gave keukentool?