Zo wordt jouw terras het verlengde van jouw woonkamer

0
771
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Kan jouw terras wel een opknapbeurt gebruiken en wil jij een terras laten aanleggen met dezelfde gezelligheid als het interieur binnen? Een terras met een huiselijke uitstraling wordt steeds populairder. Zo is het mogelijk om te kiezen voor terrasverharding die ook binnenshuis gebruikt kan worden en krijgt ook het tuinmeubilair een steeds huiselijkere uitstraling. Wil jij dat jouw terras het verlengde van de woonkamer wordt? Wij geven je een aantal tips.

De juiste verharding

De verharding van een terras is een bepalende factor in de uitstraling van het terras. Wil jij dat jouw terras een huiselijke uitstraling krijgt? Dan is het aan te raden om klinkers en kleine betontegels te vermijden. Het soort bestrating met de meest huiselijke uitstraling zijn keramische tegels. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kan je kiezen voor keramische tegels met een echt tegeluiterlijk, maar bestaan er ook keramische tegels met een houtstructuur, waardoor het lijkt alsof jouw terras van laminaat is voorzien. De keramische tegels met houtstructuur geven jouw terras een huiselijke, warme uitstraling, waardoor het terras echt het verlengde van de woonkamer lijkt.

Huiselijk tuinmeubilair

Een belangrijk onderdeel van elk terras is het meubilair. Zonder terrasmeubilair is het vrijwel niet mogelijk om van het terras te genieten. Het aanbod op het gebied van terrasmeubilair is groot. Zo kan je kiezen voor prachtige loungesets, praktische tuinsets of fijne high dining loungesets. Wil jij dat jouw terras het verlengde van jouw woonkamer is? Kies dan voor tuinmeubilair dat niet te veel afwijkt van meubilair dat binnenshuis gebruikt kan worden.

De puntjes op de i

Wil jij de uitstraling van een ruimte versterken of de stijl benadrukken? Dan is het belangrijk om de ruimte te decoreren. Ook het terras kan op verschillende manieren gedecoreerd worden. Zo kan je er voor kiezen om de vloer te bedekken met een buitenvloerkleed en zijn de mogelijkheden op het gebied van tuinkussens eindeloos. Omdat het terras zich in de tuin bevindt, is het mogelijk om hier en daar grote bloempotten met mooie struikjes of andere vaste tuinplanten neer te zetten.

Jouw terras opnieuw laten aanleggen

Kan jouw terras wel een opknapbeurt gebruiken maar zie het niet zitten om alle werkzaamheden, zoals het opnieuw bestraten van het terras, zelf uit te voeren? Dan is het aan te raden om deze werkzaamheden uit te besteden aan een ervaren hovenier. Een ervaren hovenier kan jouw terras bestraten en voorzien van groen, waardoor jij je alleen nog bezig hoeft te houden met het terrasmeubilair en de decoratie van jouw terras. Door het bestraten en beplanten van het terras uit te besteden aan een professional weet je zeker dat alles op de juiste wijze wordt aangelegd en kan jij jarenlang onbezorgd van het terras genieten.