Veel woningen in Nederland beschikken over een zolder. Bij sommige huizen is dit een volwaardige verdieping, terwijl deze ruimte in andere huizen alleen gebruikt kan worden als opslag. Is de zolder bij jou een volledige verdieping? Dan kun je ongetwijfeld niet overal rechtop staan. Je hebt immers te maken met de schuine kanten van het dak. Jij kunt de ruimte echter een stuk groter en bruikbaarder maken door een dakkapel te plaatsen. In dat geval krijg je er pas echt een volwaardige ruimte bij. Heb jij recentelijk een dakkapel geplaatst? Dan wordt het de hoogste tijd om jouw zolder netjes af te werken. Wij vertellen jou hieronder hoe je dat doet.

Werk de dakconstructie weg

Gebruikte jij jouw zolder voorheen uitsluitend als opslag? Dan is de kans aanwezig dat er geen dakisolatie is aangebracht. Wanneer jouw zolder nu een volwaardige ruimte is, is isoleren aan te raden. Door jouw zolder te isoleren, wordt het namelijk een stuk aangenamer om hier te verblijven. Deze isolatie plaats jij aan de binnenkant van jouw dakplaten. Jij kunt de isolatie het beste aanbrengen tussen jouw dakbalken. Vervolgens is het natuurlijk ook nog zaak om de isolatie netjes weg te werken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld multiplex gebruiken. Dit hout is betrekkelijk stevig en wordt bovendien vaak gebruikt om daken mee af te timmeren.

De inrichting voor elkaar maken

Heb jij de isolatie van jouw dak netjes weggewerkt? Dan wordt het de hoogste tijd om na te denken over de rest van de indeling. Waarschijnlijk weet jij al precies waarvoor jij jouw zolder gaat gebruiken. Doet jouw zolder straks dienst als slaapkamer? Dan moet deze natuurlijk ook als een slaapkamer ingericht worden. Zo moet er een bed komen. Ook is het handig een bureau en kast te plaatsen. Jij kunt deze spullen allemaal kopen, maar dat kost betrekkelijk veel geld. En de kans is groot dat jij al behoorlijk wat geïnvesteerd hebt in jouw dakkapel. Gelukkig kun je ook een aantal spullen voor in de slaapkamer zelf maken. Neem bijvoorbeeld een kast. Breng gewoon een bezoekje aan de plaatselijke bouwmarkt en koop hier een paar platen MDF. Indien jij een beetje handig bent, timmer jij de kast binnen een mum van tijd in elkaar. Heb je nog hout over? Dan kun je het bureau natuurlijk ook meenemen. Door zelf je handen uit de mouwen te steken, bespaar jij flink wat geld!