Zo stijl jij je veranda!

0
957
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een veranda is een perfecte verlenging van je huiskamer! Met een overkapping of serre kan je ook met iets slechter weer buiten zitten. Per seizoen kan je jouw veranda stijlen en kan je de juiste sfeer creëren die jij wilt. Wij geven je een paar tips hoe je jouw veranda kan stijlen.

Sfeer

Het soort veranda bepaalt al deels de sfeer. Voordat je een veranda uitkiest is het dus van belang om te kijken welke sfeer je wilt neerzetten. Zo kan je voor een houten veranda gaan als je een natuurlijke look wilt. Ook kan je kiezen voor een modernere of strakke look door voor aluminium of staal te kiezen.

Wil je jouw veranda gaan inrichten? Bepaal dan ook eerst welke sfeer je wilt neerzetten. Zo kan je voor een landelijke sfeer kiezen en voor rieten tuinmeubelen gaan of een houten schommelstoel met schapenvacht erin. Wil je een persoonlijke touch? Denk dan aan kunstwerken of hang foto’s op. Voor een knusse en romantische sfeer kan je kiezen voor een sfeerhaard. Dit komt van pas tijdens de koudere herfst maanden, maar ook tijdens de frisse zomeravonden is dit gezellig en verwarmend. Op deze manier kan je ook tot de late uurtjes genieten van je veranda!

Verlichting

Voor het stijlen van je veranda moet je ook aan verlichting denken. De hierboven beschreven sfeerhaard, geeft ook al licht. Maar daarnaast kan je ook denken aan kaarsjes en hanglampjes die een knusse sfeer geven. Ook heb je een oneindige keuzen in lampionen, fakkels of lantarentjes. Wil je wat feller licht? Kies voor spotjes op de muur! Als je van lezen houdt, kan je ook kiezen voor één goede lichtbron. Zo heb je een plek waar je ook in het donker kan genieten van je boek!

Inrichting en aankleding

Je hebt enorm veel keuze in tuinmeubelen. Afhankelijk waar je behoefte aan hebt kan je kiezen voor een loungeplek, in de vorm van een bank of stoelen of wil je het liever gebruiken als een eetplek of werkplek? Kies dan voor een geschikte tafel, zoals een grote eettafel of gezellige picknicktafel. Voor elke smaak heb je wel iets! Stem je producten dus af op de functie, kwaliteit, functionaliteit en stijl. Vervolgens kan je het afmaken door het af te kleden met zachte kussen en warme dekens. Voor een extra huiselijk gevoel kan je een buitenkleed of vloerkleed neerleggen.

Met deze tips kan je hopelijk een veranda creëren waar je het gehele jaar door van kan genieten!