Zo richt jij je tuin het mooist in!

0
377
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Jij hebt een nieuw huis gekocht en gaat hier binnenkort intrekken. Gefeliciteerd! Waarschijnlijk ben je ondertussen al begonnen met het één en andere qua kluswerk. Binnen het huis moet er van alles gebeuren, maar het is belangrijk dat jij je tuin niet vergeet. Als je deze goed inricht, is dit namelijk de perfecte plek om heerlijk tot rust te komen. In deze blog zullen wij een paar tips noemen hoe jij jouw achtertuin tot een heerlijke rustplek kan omtoveren!

1. Creëer een plek om te zitten

Als je een grote achtertuin hebt, is het geen slecht plan om een zitruimte te creëren. Hier kan je ’s avonds heerlijk tot rust komen. Vooral ’s zomers is het heerlijk om niet binnen te hoeven zitten; de temperatuur zal dan juist buiten heerlijk zijn. Maar, je kan deze zitruimte ook zo inrichten dat het niet alleen maar ’s zomers bruikbaar is. Maak bijvoorbeeld een overkapping, met heaters. Hierdoor kan je buiten zitten terwijl het regent, en door de heaters hoef je het niet koud te hebben. Sterker nog, dit kan juist extra sfeer creëren. 

2. Zorg voor een speelplek voor de kinderen

Als jij kinderen hebt, is de tuin net zo goed van hun als dat het van jou is. Het is daarom ook belangrijk om een ruimte in de tuin aan de kinderen te spenderen. Dit kan je doen door een kleine speelruimte aan te leggen, met daarin bijvoorbeeld een zandbak en een glijbaan. Je kan ook meer inspelen op de hobby’s van jouw kind: stel, jouw kind is gek op voetbal, dan is het een mogelijkheid om een voetbalgoal neer te zetten in de tuin, zodat hij lekker kan oefenen. Door een speelplek in de tuin aan te leggen, weet jij zeker dat je kinderen op een veilige plek buiten spelen. Ze komen hier namelijk niet in aanraking met verkeer, of vreemdelingen. 

3. Bloemen en planten

Niks maakt zo’n mooie sfeer in een tuin als het aanleggen van bloemen en planten. Wanneer dit allemaal vol in bloei is, ziet het er niet alleen prachtig uit, maar ruikt het ook nog eens heerlijk. Een essentieel deel van een plant, en hoe je deze in je tuin plaatst, is de plantenbak. Deze zijn er in veel verschillende soorten en maten: het is dus in elk geval mogelijk om de juiste plantenbak te vinden voor jouw tuin.