Zo organiseer je een geslaagd kinderfeestje

0
373
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Is het weer zover? Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig en wordt het weer tijd voor een kinderfeestje? De een vindt het hartstikke leuk, voor de ander is het elk jaar weer een nachtmerrie. Bij het geven van een kinderfeestje komt nogal wat kijken. Zo moet er bijvoorbeeld een locatie worden geregeld en een uitnodiging worden gemaakt. Jouw kind staat in de spotlights en je wilt natuurlijk wel dat alle vriendjes en vriendinnetjes zich vermaken. 

De voorbereiding

Als je voor de eerste keer een kinderfeestje organiseert, denk je misschien; dit doe ik wel even. Als je eenmaal bezig bent, merk je toch dat er iets meer bij komt kijken dan je had gedacht. Je wilt natuurlijk een dag kiezen dat alle vriendjes kunnen, maar hiervoor moet er eerst wel overlegd worden. Als er een dag is gekozen, kan er worden gekeken naar het soort feestje. Blijf je gezellig thuis of ga je toch naar een zwembad of speelparadijs? Om stress te voorkomen is het verstandig om op tijd te beginnen met het regelen. 

Kies een thema

Je kunt een kinderfeestje zo gek maken als je zelf wilt. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om het simpel te houden. Dit scheelt je een hele hoop werk, maar het is stiekem ook erg leuk om één keer in het jaar helemaal uit te pakken. Er wordt tegenwoordig steeds vaker voor een themafeestje gekozen. Er zijn heel veel verschillende thema’s waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een prinsessen of een dieren thema. Het is goed om na te gaan wat jouw zoon of dochter leuk vindt. Als hij/zij bijvoorbeeld helemaal weg is van voetbal kun je de thema versiering hier op aanpassen. 

Het leukste klusje: versieren!

Je hebt vast en zeker de standaard ballonnen en vlaggetjes in huis. Om je aan het thema te houden heeft Lief & Jarig allerlei leuke versieringen in de webshop. Je vindt er ballonnen, slingers, confetti, feesthoedjes en nog allerlei andere leuke versieringen in diverse kleuren en printjes. Het is leuk om alle versiering op elkaar af te stemmen, zodat er een geheel ontstaat. Als je bijvoorbeeld een voetbal feestje houdt, kun je kiezen voor bordjes en bekertjes met een voetbal erop, maar ook voor slingers met voetballen.