Zo maakt u uw woonkamer gezellig!

0
54
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Nu de zomer er weer op zit en de herfst om de hoek komt kijken wordt het tijd om uw woonkamer weer eens te voorzien van een nieuw likje verf en een nieuwe uitstraling. Het is namelijk belangrijk dat deze er gezellig en sfeervol uitziet, aangezien u hier in de wintermaanden waarschijnlijk aardig wat uur gaat spenderen. Maar hoe zorgt u nou voor een sfeervolle woonkamer? We vertellen het u graag!

Licht

Licht is een van de meest belangrijke factoren in een gezellige woonkamer. Licht maakt namelijk een groot verschil in of een ruimte koud en kil aanvoelt (door middel van TL-buizen) of dat een kamer een warme uitstraling heeft. Deze warme uitstraling bereikt u door gebruik te maken van dimlichten en sfeerlampen. Ook is het erg belangrijk wat voor lampen u in uw lampenhouders gebruikt, voor sfeerlicht is namelijk een lagere watt aan te raden. 

Kleur

Een ander belangrijk element voor een sfeervolle kamer is kleur. Maak dan ook gebruik van warme kleuren om uw woonkamer minder koud en kil aan te laten voelen. Zoek een aantal warme kleuren uit die u mooi bij elkaar vindt staan en laat deze terugkomen in meubels, behang, verf en/accessoires. 

Kaarsen

Naast sfeerlicht en zacht licht zorgen kaarsen voor een huiselijke sfeer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren en zijn eindeloos te combineren met leuke houders. Combineer deze kaarsen met een fotolijstje of beeldjes en zo brengen ze ook overdag veel sfeer. 

Houd een lijn aan

Zoals u wellicht vaker heeft gehoord: ‘Consistancy is key’. Dit geldt ook voor uw interieur. Zorg voor een duidelijke lijn die terugkomt in alle onderdelen van uw woonkamer. Kies dus voor een aantal kleuren in plaats van alle kleuren van de regenboog en wees ook niet te gortig met veel verschillende printjes of materialen. Less is more. 

s

Naast dat planten veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen, zorgen ze ook voor gezelligheid in huis. Dus zet een leuk bosje bloemen op tafel, zet een leuke pot met een kamerplant in de vensterbank en leuk die saaie hoek op door er een grote palm neer te zetten.