Zo maak je jouw veranda geschikt voor zowel de zomer als de winter

0
777
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heb jij een veranda in je tuin? Grote kans dan dat je hier tijdens het voorjaar en in de zomer de nodige uurtjes onder doorbrengt. Als het mooi weer is, kun je ’s avonds namelijk vaak nog lang buiten zitten. In de herfst en in de winter zit je waarschijnlijk nooit onder je veranda. Het is dan immers vaak slecht weer en dat maakt het niet aantrekkelijk om er te gaan zitten. Wil jij vaker gebruikmaken van je veranda? Dan doe je er goed aan deze geschikt te maken voor zowel de zomer als de winter. Maar hoe doe je dat?

Plaats een windbreekdoek

Zowel in de lente en zomer als in de herfst en winter kant het behoorlijk winderig zijn in Nederland. Op winderige dagen is het niet bepaald een pretje om onder je veranda te zitten. Dit wordt anders wanneer je een windbreekdoek plaats aan de open kanten van je veranda. In dat geval wordt de wind namelijk grotendeels tegengehouden, waardoor het een stuk aangenamer is om ook op winderige dagen onder je veranda te zitten.

Heaters

Mogelijk ben je van mening dat heaters in de zomer overbodig zijn, maar dit is lang niet altijd het geval. In het voorjaar en de zomer kan het ’s avonds namelijk behoorlijk afkoelen. Wanneer jij heaters onder je veranda hebt hangen, kun je de temperatuur een paar graadjes opvoeren. Hierdoor kun je tot laat in de avond lekker buiten blijven genieten. En in de winter en de herfst is het natuurlijk geen overbodige luxe.

Zorg voor een leuke aankleding

Wanneer je een veranda hebt, moet het natuurlijk wel aantrekkelijk zijn om hier onder te gaan zitten. Dit geldt niet alleen voor de zomer, maar zeker ook voor de winter. Zorg er dan ook voor dat je veranda gezellig wordt aangekleed. Je kunt er het beste voor zorgen dat de sfeer van binnen door wordt getrokken naar buiten. In dat geval zal je zien dat je een stuk sneller gebruik gaat maken van je veranda, zowel in de winter als in de zomer.