Zo maak jij optimaal gebruik van een whiteboard

0
265
whiteboard
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een whiteboard is een populair hulpmiddel om te brainstormen, tekenen en aantekeningen op te maken. Het is een veelzijdig kantoorartikel dat je op veel verschillende manieren kan gebruiken. Maar hoe gebruik je je whiteboard effectief in je eigen bedrijf? Lees snel verder!

Waarom een whiteboard?

Whiteboards worden vaak gebruikt op de werkvloer om creatief denken te stimuleren. Ze zijn onmisbaar tijdens vergaderingen, voor het maken van een planning en het geven van presentaties. Een whiteboard kan aan de muur worden opgehangen, maar er zijn ook verrijdbare whiteboards die je makkelijk kunt verplaatsen.  

Met een whiteboard hebben jij en je team de perfecte plek om samen te komen en ideeën te delen, zonder afleiding. Want laten we eerlijk zijn: heel fijn, al die digitale mogelijkheden, maar soms werkt een old school methode toch gewoon het best. Met een whiteboard werken jullie in realtime samen. Jullie werken ideeën uit, noteren belangrijke punten en houden het overzicht: allemaal heel nuttig tijdens de vergaderingen.

Tips om effectief te brainstormen op een whiteboard

We helpen je graag op weg tijdens een vergadering of brainstormsessie. Met onderstaande tips lopen jij en je team voldaan de vergaderruimte uit!

Tip 1: Gebruik het hele bord

Whiteboards zijn groot genoeg, dus het is niet nodig om jezelf of je team te beperken tot één kant ervan. Als je aan het brainstormen bent, kun je het hele bord gebruiken om ideeën op te schrijven. Als je aan het tekenen of visualiseren bent, heb je alle ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten.

Tip 2: Houd het schoon

Gebruik alleen geschikte whiteboardmarkers en hou altijd een whiteboardwisser bij de hand. Zo blijft het bord netjes en kunnen mensen het gemakkelijk gebruiken. Bovendien gaat het whiteboard langer mee als je het goed onderhoudt.

Tip 3: Gebruik verschillende kleuren

Creëer nog meer overzicht op je whiteboard door verschillende kleuren te gebruiken: rood voor waarschuwingen, groen voor voltooide acties, blauw voor lopende taken, etcetera. Dit kan met markers, maar ook met magneten of magnetische tape.

Kies het juiste whiteboard voor jouw bedrijf

Er zijn verschillende soorten whiteboards, die allen hun eigen voordelen hebben. Je kunt grofweg kiezen uit drie categorieën:

Melamine whiteboard 

Dit whiteboard is geschikt voor licht gebruik en wordt voornamelijk populair voor thuisgebruik. Deze whiteboards zijn niet magnetisch en zijn ten opzichte van andere materialen minder slijtvast. Het materiaal moet goed gereinigd worden na gebruik. Een porseleinen whiteboard hoef je bijvoorbeeld niet schoon te maken. Melamine is de meest voordelige whiteboard keuze.

Magnetisch whiteboard

Een magnetisch whiteboard is de meest gemaakte keuze dankzij de veelzijdigheid en de prijs-kwaliteitverhouding. Dit soort whiteboard kan gemaakt zijn van staal of emaille. Kies voor emaille als je van plan bent het bord vaak te gebruiken, want dit materiaal is makkelijker schoon te maken en bovendien krasbestendiger.

Glasbord

Een glasbord is als het ware een luxe uitvoering van een whiteboard. Dit bord is het meest gebruiksvriendelijk, duurzaam én stijlvol, maar heeft ook het duurste prijskaartje. Kies hiervoor als je verwacht dat je het whiteboard dagelijks gebruikt of als je de uitstraling belangrijk vindt.

Aan de slag!

Met het juiste whiteboard en onze bruikbare tips worden vergaderingen effectiever dan ooit. Verzamel je team en maak een succes van jullie volgende brainstormsessie! Ben je op zoek naar een voordelige webshop om een whiteboard en meer te bestellen? Neem dan eens een kijkje bij 123inkt, waar je duizenden kantoorartikelen vindt voor de beste prijzen.