Zo maak jij jouw tuin het lievelingsgedeelte van je huis

0
227
Design en lifestyle

De achtertuin: voor sommige een nachtmerrie, voor andere een hemelse plek van ontspanning. Ik weet niet in welke groep jij valt – de nachtmerrie of de hemel –, maar dat maakt voor dit artikel niet uit. Aan het einde van dit artikel weet jij hoe jij jouw achtertuin het lievelingsgedeelte van je huis wordt. Ongeacht of je tuinieren leuk vind of niet.

Waar moet je beginnen?

Dat is een goede vraag.

Een vraag zonder een correct antwoordt. Maar er zijn plekken waar je kunt beginnen om het jezelf makkelijker en leuker te maken. Voor zo ver ik weet, is de beste plek om te beginnen: bij het maken van een plan.

Hoe maak je een plan voor je tuin?

Je begint met het opsommen van alle belangrijke onderdelen die je in je tuin wil hebben. Bijvoorbeeld:

  • Een tuinhuisje
  • Een overkapping
  • Een terras
  • Een moestuin
  • Een lounge set
  • En een tuin set met stoelen en tafel om aan te eten

Zelf zou ik er specifiekere details aan toevoegen, zoals: een tuinhuisje van donker, onbehandeld Douglas hout en een overkapping met boomstammen met ruw boomschors als pilaren. Persoonlijk vind ik tuinhuisjes de grootste bijdrage leveren aan de uitstraling van de tuin.

Maak een prioriteiten lijstje

De volgende stap is om een prioriteitenlijstje te maken.

Welke punten van de opsomming hecht jij de meeste waarde aan? Mooi. Daar ga je daar als eerste op focussen. Vergeet de rest van de tuin en richt je alleen op die ene prioriteit boven aan je lijstje.

Net als Rome, is je tuin niet in één dag gebouwd. En als je er echt niets aan vindt dan kun je het nog altijd uitbesteden. Maar ik beloof je dat als je jouw lijstje van boven naar beneden, stapsgewijs, afwerkt. Dat je binnenkort een ongelofelijk mooie tuin hebt. Zelfs zo mooi dat het je lievelingsgedeelte van je huis wordt.