Zo maak jij je interieur lichter

0
826
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Woon jij in een woning waar weinig daglicht naar binnenvalt? Of is het interieur van jouw woning zo donker dat het daglicht er niet tegenop kan? Een gebrek aan daglicht kan ervoor zorgen dat je aanzienlijk minder energie krijgt. Tijd om jouw woning lichter te maken, dus! Omdat er geen één woning hetzelfde is, is het moeilijk om maar één tip te geven. Daarom hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet die ervoor kunnen zorgen dat jouw interieur een beetje lichter wordt. Het is aan jou om te bepalen wat dé oplossing is voor jouw interieur.

Lichtere muren

Zijn de muren in jouw woning vrij donker? Dan is het aan te raden om deze wat lichter te maken. Veel mensen denken dat het lichter maken van de muren betekent dat je alle muren wit moet verven. Niets is echter minder waar. Door alle muren wit te schilderen is de kans groot dat je interieur kil en nietszeggend wordt. Door te kiezen voor een warme, lichte kleur zoals grijsblauw of warm grijs wordt jouw interieur direct lichter, zonder dat het kil wordt. Vind je het eng om alle muren een andere kleur te geven? Ook het lichter maken van slechts één muur kan een wezenlijk verschil maken.

Dé oplossing voor donkere meubels

Donkere meubels kunnen jouw interieur, ongeacht de lichte muren, in een handomdraai donker en somber maken. Echter, goede meubels zijn een investering die je niet zomaar vervangt. Daarom hebben wij voor een aantal meubelstukken een oplossing gevonden. Zo kan jij je meubels houden en wordt je interieur toch lichter:

  • Een donkere bank: Plaats een paar kussens met een lichte kleur of print in de bank en leg een plaid met een lichte kleur over de leuning. Je zult zien dat jouw woonkamer direct een stuk minder donker en aanzienlijk gezelliger lijkt
  • Een donkere kast: Bij sommige meubelstukken is het mogelijk om ze in een lichtere kleur te schilderen. Is deze oplossing wat te radicaal voor je? Door een grotere kamerplant naast de kast te plaatsen, wordt de kleur van de kast geneutraliseerd en wordt jouw interieur weer een stukje lichter
  • Een donkere eettafel: Ook een donkere eettafel kan in een lichtere kleur geverfd worden. Durf je dat niet goed aan? Door te kiezen voor lichte tafeldecoratie lijkt ook de tafel opeens een stuk minder donker. Vind je het vervelend om voor elke maaltijd de tafeldecoratie van de tafel te halen? Dan is een wit tafelkleed wellicht een betere oplossing. Witte tafelkleden zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, soorten en maten, zodat er altijd een tafelkleed is dat helemaal bij jouw interieur past.