Zo maak je jouw tuin klaar voor de zomer

0
371
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De zomer is de tijd waarin je van je tuin wilt genieten. Je tuin hoort groen en vol in bloei te zijn, maar om dat te bereiken, moet je je tuin in de lente klaarmaken. Hieronder geven we je daar wat tips voor.

Mulch

Er zijn twee redenen waarom we mulch aan de tuin toevoegen: het houdt vocht binnen en onkruid buiten. Mulch in het vroege voorjaar om te profiteren van het natte lenteseizoen, zodat uw grond gelijkmatig vocht kan behouden.

Wieden

Begin vroeg in het seizoen met wieden om vaart te krijgen en die vervelende planten voor te blijven. Door vroeg te wieden voordat ze kunnen bloeien en naar zaad gaan, kunnen ze zich niet verspreiden.

Snoeien

In de zomer is veel snoeien nodig omdat gezonde planten zijn geëxplodeerd met nieuwe groei. De lentebloesems vervagen en ze duwen het gebladerte naar boven en naar buiten. Onthoud altijd dat snoeien geen ‘één methode voor alle planten’-vergelijking is, dus doe je planten van tevoren onderzoek. Een beetje terzijde: mensen vragen wel eens vaak “hoe groot wordt deze plant?”. De echte vraag is “hoe gemakkelijk is deze plant te snoeien?” want in werkelijkheid, als ze niet worden gecontroleerd, zal bijna elke plant de ruimte ontgroeien waarin ze werd geplant. Gemakkelijk te snoeien planten zijn veelzijdig genoeg om bijna overal neer te zetten, terwijl moeilijk te snoeien planten meer ruimte moeten krijgen om te groeien, aangezien terugsnoeien meestal resulteert in een lelijke plant.

Voeg kleur toe

Laten we eerlijk zijn – de lente verwent ons. Het is het seizoen waarin de meeste van onze bomen en struiken bloeien. Dus als we de zomer ingaan, gaan we de groene tijd van het jaar in. Om de kleur te behouden, kun je twee dingen in de tuin doen: zorg ervoor dat je lagen lente-, zomer- en herfstbloeiende vaste planten hebt en voeg eenjarige planten toe om de kleur levendig en sterk te houden tot de herfst.

Schakel een professionele hovenier in

Het kan ondanks bovenstaande tips ook zo zijn dat je helemaal geen tijd of zin hebt om je tuin klaar te maken. In dat geval kun je natuurlijk altijd een hovenier van Habro Tuinen inschakelen. Met de professionals van Habro Tuinen los je meerdere problemen in een klap op. Je hoeft het werk niet zelf te doen. Ook al het snoeiafval zal worden afgevoerd. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in dit type werk en zal het resultaat helemaal optimaal zijn. Op die manier creëer je een win-win situatie. Tuin op orde en je hebt zelf tijd voor andere zaken.