Zo maak je je badkamer het beste schoon!

0
816
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben jij niet zo’n schoonmaakheld, maar is je badkamer toch écht toe aan een grondige schoonmaakbeurt? Lees dan snel onderstaande schoonmaaktips door en binnen 30 minuten is je badkamer weer stralend schoon!

Badkamer ontkalken

Waar water is, is kalk, dus ook in de badkamer. Daar kun je gemakkelijk wat aan doen! Azijn is een erg goede ontkalker en wordt door veel schoonmakers gebruikt. Giet een spuitfles voor de helft met warm water en de andere helft met azijn, even schudden en je kunt aan de slag. Spuit de tegels, kraan, douchekop en douchebak royaal in met het mengsel van azijn en water. Laat het een kwartiertje intrekken en schrob daarna alles schoon met schuurspons. Vervolgens kun je alles afspoelen met water en afdoen met een droge doek. Je badkamer zal blinken als nooit te voren!

Voegen badkamer schoonmaken

Zijn de voegen in de badkamer nog een beetje gelig van kleur? De azijn heeft dan waarschijnlijk niet geholpen. Je kunt wat bleek op de voegen aanbrengen en vervolgens goed schrobben met een oude tandenborstel. Het is even een karweitje, maar dan ben je er voorlopig ook even vanaf. Zoiets hoef je namelijk niet vaak te doen, het zal lang duren voordat de voegen weer vies worden.

Spiegel schoonmaken

Je moet je zelf natuurlijk goed kunnen zien, dus sla ook de spiegel niet over. Maak een sopje van warm water en afwasmiddel en maak de spiegel schoon zoals je ook de ramen schoon zou maken. Even goed insoppen met een spons dus en daarna droogmaken met een trekker. Heb je tóch strepen op je spiegel? Een prop krantenpapier schijnt hier goed tegen te werken!

De wc schoonmaken

Veel Nederlandse huishoudens hebben ook een toilet in de badkamer. Deze moet uiteraard ook onder handen worden genomen. Spuit wat toiletreiniger in het toilet en schrob even flink met de toiletborstel. Daarna doe je alles af met een doek; de drukknop, de pot, de wc-bril én de deksel. Daarna spoel je het toilet door.