Zo maak je het gezelliger in de tuin

0
814
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het is weer zomer en dat betekent dat we weer volop in de tuin te vinden zijn. We brengen er vele uurtjes door om lekker in de zon te liggen, maar ook om te loungen en te genieten. Dit zijn natuurlijk genoeg redenen om het gezellig te maken in de tuin. In deze blog lees je hoe je op eenvoudige wijze meer sfeer aanbrengt in je tuin.

  1. Maak een overkapping
    In de zomer is het vaak warm genoeg om in de tuin te gaan zitten. Helaas hebben we ook wel eens te maken met wat regenbuien. Hierdoor kun je toch minder vaak in je tuin zitten dan je zou willen. Een overkapping over je terras is daarom de ideale oplossing. Je hoeft dan ook niet meer tijdens iedere regenbui al je kussens en andere spullen naar binnen te brengen. Met een overkapping staat alles droog.
  2. Tuinmeubels
    Wil je heerlijk genieten van een lekker drankje en een goed boek en het comfort van je woonkamer ervaren? Plaats dan een prachtige loungset op je terras. Het voordeel is ook dat je genoeg plek hebt voor de hele familie. Wil je heerlijk tot rust kunnen komen? Dan is een hangstoel een goede keuze. Monteer de stoel aan een stevige boomtak of kies voor één met een standaard. Het voordeel van deze eyecatcher is dat hij past in iedere tuin.
  3. Sfeervolle verlichting
    Een van de belangrijkste sfeermakers van het terras is toch wel de buitenverlichting. Want zodra de zon onder is wil je evengoed nog tot de late uurtjes van je tuin kunnen genieten. Wanneer je terras niet sfeervol verlicht is zul je toch sneller weer binnen gaan zitten. Hang daarom bijvoorbeeld eens gezellige lampionnetjes in de boom of rondom je terras. Of kies voor een mooie grondspot om net die ene prachtige boom in de spotlight te zetten.

4. Decoreer je terras
Dit jaar wordt de tuin als verlengstuk van de woonkamer gezien. Breng daarom binnen naar buiten. Haal bijvoorbeeld de gezelligheid van een vloerkleed naar buiten. Decoreer de buitentafel met vrolijke bloemen. Ook mogen de kleurrijke kussens en kaarsen niet ontbreken aan een sfeervol terras.