Zo laat je je huis veilig achter tijdens de feestdagen!

0
693
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Nu de feestdagen voor de deur staan, maken veel gezinnen plannen voor hetgeen ze tijdens deze dagen doen. De een vindt het heel gezellig om familieleden te bezoeken en samen van een heerlijk diner te genieten. Anderen zoeken naar rust en trekken zich terug op een vakantiepark. Wat doe jij tijdens de feestdagen van 2018? Bovenal is het belangrijk, om alert te zijn op inbrekers. Doordat veel mensen tijdens de feestdagen van huis zijn, hebben zij alle gelegenheid om in te breken. De kans dat ze betrapt worden is relatief klein! Er zijn verschillende manieren om je huis veilig achter te laten tijdens de feestdagen.

Maak gebruik van een tijdschakelaar in huis

Wanneer je meerdere dagen van huis gaat, is het raadzaam om een tijdschakelaar te gebruiken. Dit type schakelaar zorgt ervoor, dat de verlichting in huis automatisch ingeschakeld wordt op een bepaald tijdstip. Laat de lampen in de woonkamer bijvoorbeeld inschakelen als het buiten donker begint te worden. Op deze manier lijkt het voor inbrekers, alsof er mensen in huis aanwezig zijn. Ook wanneer je een avondje van huis gaat voor een kerstdiner, kun je een lampje aan laten staan in huis.

Deel geen foto’s op sociale media

Naast de mogelijkheid om een lampje in huis aan te laten staan, is het belangrijk om geen foto’s op sociale media te delen. In het bijzonder wanneer je profiel op sociale netwerken door iedereen in te zien is. Vaak wordt er een locatie aan je foto’s toegevoegd, zodat inbrekers kunnen zien waar je je bevindt. Op basis van de locatie bij andere foto’s verifiëren zij of je thuis bent. Mocht blijken dat je afwezig bent, dan kunnen zij in alle rust hun slag slaan. Iets wat je logischerwijs wilt voorkomen! Deel je foto’s pas als je weer thuis bent.