Zo kun je zelf een raamdorpel plaatsen

0
182
raamdorpels
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wil jij eindelijk af zijn van een raamkozijn waar water altijd door binnendringt? Dan is een raamdorpel een goede optie om in huis te plaatsen. Raamdorpels zorgen er namelijk voor dat er geen plekken meer in het kozijn aanwezig zijn waarbij water naar binnen sijpelt. Maar hoe plaats je nou eigenlijk een raamdorpel? Je wilt dit immers wel op de goede manier doen zodat je er zeker van bent dat jouw raamkozijn nog goed functioneert en geen schade oploopt. In deze blog vind je een stappenplan om feilloos een raamdorpel te plaatsen. Zo kun je dit straks ook vlekkeloos voor elkaar krijgen.

Maak de juiste keuze

Ten eerste is het belangrijk om de juiste keuze te maken wat betreft raamdorpel. Er is namelijk geen raamdorpel dat bij elk type gevel past. Raamkozijnen komen in allerlei grootten en kleuren. Kies dus voor een raamkozijn dat qua kleur goed aansluit op de gevel. Tevens is het van belang om een raamdorpel te plaatsen die goed qua grootte past. Zo valt het niet al te veel op, terwijl de dorpel ook nog eens goed blijft functioneren. Zo heb je het beste van beide werelden. Ben jij op zoek naar mooie dorpels? Neem dan eens een kijkje op Dorpel-shop.nl. Zij hebben een uitgebreid assortiment dorpels van topkwaliteit.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Nadat je een goede keuze hebt gemaakt, wordt het tijd om goed voorbereid te zijn met een raamdorpel plaatsen. Maak ten eerste metselmortel aan en breng deze laag mortel vervolgens aan in de raamopening waarbij het op het gevelmetselwerk wordt gesmeerd. Vervolgens plaats je DPC folie op het mortel zodat er geen water door de spouwmuur sijpelt. Daarna wordt het tijd om nog een laag mortel te plaatsen zodat de dorpel straks goed vast zit.

Plaats de dorpel en werk het af

Tot slot is het belangrijk om een raamdorpel te plaatsen. Anders heeft het hele proces immers geen nut. Je plaatst de dorpel bovenop de mortellaag. Zorg ervoor dat de dorpel een klein beetje hellend naar beneden legt. Gebruik als laatste wat siliconenkit om de ruimte tussen het raamkozijn en de dorpel goed te kitten. Zo weet je zeker dat de dorpel lang goed blijft.