Zo kiest u de beste stopcontacten en schakelaars

0
205
stopcontact
Design en lifestyle

Stopcontacten en bijbehorende schakelaars kun je eenvoudig online bestellen. Er zijn dan echter wel een aantal zaken waar men op dient te letten. De afmeting van het stopcontact en de locatie van het stopcontact moeten bijbehorend schakelaar is geplaatst moeten op elkaar aansluiten. Niets zo vervelend als wanneer een schakelaar met stopcontact net niet past en je aan de slag moet om hiervoor extra ruimte te creëren. Schakelaars en stopcontacten zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zodat deze naadloos passen bij de kleur van het interieur. Er zijn daarnaast stopcontacten beschikbaar waar men meer dan een enkel toestel op kan aansluiten.

De onderdelen van een schakelaar kennen

Een schakelaar bestaat uit meerdere onderdelen en deze zijn allemaal los van elkaar aan te schaffen. Het basiselement van een schakelaar bepaalt de manier waarop de schakelaar functioneert. Zo zijn er naast de bekende schakelaars die gebruikt worden voor stekkers, ook schakelaars die een dimmende functie hebben.

Het tweede onderdeel van de schakelaar is de afdekking. Dit kan bijvoorbeeld een wipschakelaar, een dimmer of een jaloezieknop zijn. Het derde en laatste element is het afdekraam. Hiermee wordt de schakelaar netjes afgewerkt. Afdekramen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten en kunnen er voorzorgen dat meerdere schakelaars bij elkaar er toch als een enkele schakeldoos uitzien.

Zelf een stopcontact plaatsen

Bij het plaatsen van een stopcontact zijn er een aantal dingen om in de gaten te houden. Op de eerste plaats dient het stopcontact natuurlijk goed gecombineerd moeten worden met de kleuren en uitstraling van het interieur. Een stopcontact bestaat, net als een schakelaar, ook uit meerdere delen en ook hier is het afdekraam bepalend voor het gehele design van het contactpunt dat u aanbrengt. Verder let u er natuurlijk op dat de afmeting van het stopcontact overeenkomt met de ruimte die beschikbaar is voor het plaatsen van het contactpunt.

Stopcontacten en schakelaars online bestellen

Wie van plan is een schakelaar met stopcontact te plaatsen, heeft keuze uit tientallen designs in allerlei vormen en maten. Om deze met elkaar te vergelijken, zodat de meest geschikte combinatie van stopcontact en schakelaar kan worden bepaald, kunt u terecht bij een gespecialiseerde webwinkel. Zij hebben niet alleen stopcontacten en schakelaars in elk denkbare afmeting, maar bieden deze producten van verschillende merken aan.