Raamdecoratie is zo’n dingetje in huis wat je blijft uitstellen tot je eigenlijk niet anders kan. En we geven je geen ongelijk, want raamdecoratie uitkiezen is echt lastiger dan je denkt. Je moet eerst bepalen of je gaat voor rolgordijnen of toch liever jaloezieën en dan moet je ook nog de juiste kleur zien te bepalen. Kortom, iedereen kan wel wat tips gebruiken. Dus hier zijn ze! 

 

Voor welke ruimte zoek je raamdecoratie?

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor je slaapkamer of ben je juist aan het kijken voor raamdecoratie voor in de woonkamer? Elke kamer in huis vraagt om andere privacy en een andere lichtinval. In de slaapkamer wil je ongestoord blijven slapen, ook als het al om 6 uur ’s ochtends licht wordt. Een verduisterende vorm van raamdecoratie zoals verduisterende rolgordijnen zijn dan echt aan te raden. In de woonkamer is sfeer juist erg belangrijk. Daar zijn gordijnen perfect voor. 

 

Zo kies je de juiste kleur

Heb je eindelijk bepaald welke vorm van raamdecoratie op maat jullie voorkeur heeft, sta je voor een volgende uitdaging: de kleur uitkiezen. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak – gelukkig maar, anders zou elk interieur er hetzelfde uitzien.. Neem jouw (gewenste) interieur onder de loep en kijk welke kleuren de basis vormen voor de woonstijl in je woning. Het beste is om een kleurenpalet te maken. 

 

Dit kan je doen door een bord op Pinterest aan te maken of door met een woontijdschrift aan de slag te gaan (met papier, schaar en lijm). Zo kom je niet alleen achter de verschillende kleuren die je nu al hebt opgenomen in je woning, maar ook welke kleuren geaccentueerd kunnen worden. Ben je dol op vintage groen, maar komt dat voor nu nog te weinig voor in je woning? Dan is raamdecoratie een perfecte manier om dat extra te benadrukken! 

 

Naar wens samenstellen

En dan dacht je dat je er al was, maar niets is minder waar. Nog één laatste klus: op maat laten maken. En daar bedoelen we niet alleen het opmeten van de juiste maten mee. Bij veel webshops heb je verschillende extra opties om je raamdecoratie persoonlijk te maken. Denk aan de kleur van de ketting, een cassette of een sierrand. Kortom: je kan je rolgordijn, jaloezie of gordijnen dus helemaal naar wens laten maken zodat ‘ie precies aansluit op jouw interieur en jouw wensen!