Zo kies jij de juiste keukenkraan

0
281
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Bij het samenstellen van een nieuwe keuken is een kraan misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan een kraan nét een beetje die extra uitstraling geven aan je keuken. Er zijn veel verschillende soorten kranen, maar hoe kies je nou de goede? Dat leggen we je hier uit. 

Soorten keukenkranen

Keukenkranen zijn het kernelement van elke spoeltafel. Doordat ze vaak gebruikt wordt, vereist het natuurlijk gebruiksgemak. Maar welke kraan werkt voor jou het beste? 

De kranen die eigenlijk standaard zijn voor vrijwel elke keuken, zijn de eengreeps keukenkranen. Bij deze kranen kun je met één hand gemakkelijk de temperatuur en het debiet regelen. De tweegreeps keukenkranen hebben een aparte warmwater- en koudwatergreep. Deze kranen komen minder vaak voor aangezien je zelf het koude en warme water moet mengen tot de juiste temperatuur. 

Om meer bewegingsruimte te hebben, kun je als optie kiezen voor een uitrekbare handdouche. Je kunt de waterslang dan uit de uitloop van de kraan trekken. Zo bereik je elk hoekje van de gootsteen en spoel je alles met gemak af. 

Verschillende designs

Naast gebruiksgemak is verbeelding ook belangrijk. Je wil dat je kraan precies past bij het design van de spoelbak en de rest van je keuken. De opties zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke kraan met ouderwetse grepen, kranen met een stijlvol en modern design en keukenkranen met een unieke kleur, zoals matzwart of glanzend wit. Je kunt ook kiezen uit verschillende materialen, zoals geborsteld RVS, chroom, koper of goudkleurig materiaal. Voor welk design kies jij? 

Montage keukenkranen 

Voor je de definitieve keuze voor een nieuwe keukenkraan maakt, is het ook handig om te weten hoe een keukenkraan wordt gemonteerd. Vaak worden kranen op de spoelbak of op het keukenblad geplaatst, maar het is ook mogelijk om kranen aan de wand te monteren. Hierdoor kun je ruimte besparen op het aanrechtblad. 

Bij het afwegen van deze keuze zal je moeten kijken naar de afmetingen en aansluitingen in jouw keuken. Als je bijvoorbeeld je huidige keukenkraan met montage op de spoelbak wilt vervangen, dan kun je beter niet kiezen voor een kraan met montage aan de wand. De leidingen zijn dan al in het keukenblad voorzien. 

X20: een uitgebreid assortiment

Naast keukenkranen kun je bij X20 ook terecht voor douchekranen. Door het grote aanbod badkamerkranen, vind je altijd de juiste kraan die aan jouw wensen en eisen voldoet.