Zo investeer je in een sterk CV

0
701
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben je momenteel opzoek naar een baan en moet je daarvoor een CV sturen? Een bedrijf gebruikt een CV als eerste manier om te kijken wat je in huis hebt. Het is van belang dat je sterk en overtuigend bij je misschien wel toekomstige werkgever overkomt. Ben je niet helemaal zeker over je CV en wil je deze graag uitbreiden? Lees verder en ontdek 3 manieren om je CV te versterken.

 

  1. Kies voor de juiste opleiding

Voor veel banen is het een vereiste dat je de juiste vakopleiding hebt gevolgd. Heb je nog geen opleiding gevolgd en ben je benieuwd welke opleiding je het beste kan kiezen? Als je nog niet helemaal zeker weet wat je wil gaan doen, kan je het beste kiezen voor een opleiding die erg breed is. Zo kan je nog allerlei kanten op. Als je al wel weet dat je later een baan wil zoeken in een economische sector, kies je bijvoorbeeld voor opleidingen zoals bedrijfskunde, commerciële economie of verandermanagement.

 

  1. Leer een vreemde taal spreken

Heb je in het dagelijks leven wat tijd over? Als je het interessant vindt, kan je ervoor kiezen om een vreemde taal te gaan leren. Het spreken van meerdere talen doen het altijd goed op je CV, zeker als je baan internationaal gericht is. Engels is tegenwoordig steeds vaker een must, maar ook Spaans is een belangrijke wereldtaal. Daarnaast kan je ook kiezen voor Duits. Dit is handig gezien ons land dichtbij Duitsland ligt, en zakendoen met Duitsland dus erg voor de hand liggen.

 

  1. Volg een cursus of doe vrijwilligerswerk

Als je tijd over hebt, maar je liever iets anders doet dan het leren van een taal, kan je ook kiezen om een EHBO, BHV of VCA cursus te volgen. Zo verbreed of verdiep je je vakgebied. Na afloop doe je een EHBO, BHV of VCA examen en behaal je je certificaat. Dat certificaat kan je vervolgens weer op je CV kan vermelden. Vind je het leuk om bezig te zijn? Je kan ook opzoek gaan naar een vrijwilligersbaan voor een aantal uur in de week. Vrijwilligerswerk staat altijd goed op je CV en laat zien dat je een gedreven persoon bent.