Zo heb je thuis een gezellige avond met jouw vrienden

0
530
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het afgelopen jaar heeft er anders uitgezien dan normaal. Veel winkels zijn gesloten, we mogen thuis niet te veel gasten ontvangen en we kunnen helaas al maanden niet naar een restaurant of kroeg. We zijn op onszelf aangewezen, thuis. Dat betekent niet dat je thuis geen leuke avond kunt hebben. Sterker nog, je kunt juist hele gezellige avonden hebben thuis. Benieuwd hoe? Ik geef je graag mijn tips. 

Maak er een feestje van met jouw partner

Uiteindelijk moet je er zelf natuurlijk een feestje van maken. Zorg daarom voor goede muziek. Zelf vind ik het wel prettig als er een beetje een goede bass uit de speakers komt. Mijn speakers waren dramatisch en toen heb ik toch maar besloten om voor een nieuwe luidspreker te kijken. Ik kwam uiteindelijk op de acoustic 3020i uit. Wat een fijne speaker is dit! De speakers zijn niet zo heel groot en worden daarom ook wel boekenplankspeakers genoemd. Het idee is dus dat je de speakers gewoon op een boekenplank kunt plaatsen. Zelf heb ik hem op een standaard geplaatst, omdat het geluid dan iets beter overkomt. Hoe dan ook, een muziekje op de achtergrond doet veel met de sfeer.  

Wijnproeverij

Er zijn webshops waar je een speciale wijnproeverij kunt bestellen en dat is echt een aanrader. Je kunt over het algemeen kiezen uit 3, 4 of 6 flessen wijn. Zelf had ik een doos met 6 flessen wijn besteld waarvan 3 wit en 3 rood. Bij de doos zat een informatiepakket. Zo stond er bijvoorbeeld in welke side-dish je bij welke wijn kunt eten. Het grappige is dat ik helemaal niet van rode wijn houd, maar juist daarom is het zo leuk om middels een wijnproeverij te ontdekken of er toch een rode wijn is die je wel lekker vindt. Het grappige vind ik zelf, dat het gerecht dat je erbij serveert een hele hoop doet met de smaak van de wijn. Zo had ik een slok genomen van de laatste fles rode wijn. Ik vond deze echt veel te droog op de tong en niet zo lekker. Bij die wijn moest je een oude kaas eten. Toen ik eenmaal een stukje oude kaas had gegeten en daarna een slok wijn nam, proefde de wijn ineens heel anders en eigenlijk best lekker. Ik vind zo’n wijnproeverij thuis echt heel leuk om te doen en is echt een aanrader!

Uitgebreid koken

Nu je toch veel meer tijd hebt, is het ook onwijs leuk om lekker uitgebreid te gaan koken. Zoek samen lekkere gerechten uit en probeer ook eens wat nieuwe gerechten uit. Uiteraard kun je natuurlijk ook de hapjes gaan maken die je bij de wijntjes moet serveren. Zo maak je er een gezellige tapas avond van. Zet gezellig een achtergrond muziekje aan en je hebt gegarandeerd een hele gezellige avond!

Maak er het beste van

Je moet er uiteindelijk toch maar het beste van maken en hopelijk kunnen we weer zo snel mogelijk naar dat “hollen, vliegen, haasten” leventje waar we allemaal zo dol op zijn.