Zo haal je in een paar stappen de zomer in huis

0
366
WonenWonen

Na een lange donkere periode is het nu tijd om het licht binnen te halen in je huis. De eerste zonnestralen verwarmen onze huid en ons hart. We zijn toe aan zomerse geuren en vrolijke kleuren in en om het huis. Dus waar wacht je op? Gooi de ramen en deuren open en ga voor de grote voorjaarsschoonmaak. Want dat is wel waar je mee moet beginnen natuurlijk. Vul een emmer sop en neem de boel af. Dat betekent ook ramen lappen en kozijnen schoonmaken. En als je dan toch bezig bent is het misschien een idee om de muren een nieuw fris kleurtje te geven. Of om deuren en kozijn te voorzien van een verse laklaag. Denk ook eens na over een hele nieuwe inrichting van je huis. Door stoelen, banken, kasten en tafels op een hele andere plek te zetten voelt het alsof je in een ander huis thuiskomt. Een zomerhuis! Nu is het moment om te kijken of meubels een opknapbeurt kunnen gebruiken. Passen ze nog wel bij je lifestyle? Misschien een likje verf voor de eettafel? Leuk stofje uitzoeken om de eetkamerstoelen opnieuw mee te bekleden? Andere jaloezieën voor de ramen? Je zult zien dat je huis ervan opknapt. De lifestyle experts van Lookperfect leggen je uit hoe je in een paar simpele stappen de zomer in je huis haalt. Laat die zwoele zomermaanden maar komen!

Betrek buiten bij binnen

Als je de trotse eigenaar bent van een tuin, terras of balkon wil je daar met mooi weer natuurlijk wel optimaal van kunnen genieten. Zorg daarom dat buiten onlosmakelijk verbonden is met binnen. Ook hier is schoonmaken het beste startpunt. Schrob de groene aanslag van je tegels en hout. Dat kan door een kop soda op te lossen in heet water, nog makkelijker en sneller gaat het uiteraard met een hogedrukspuit. Ruim alle dode bladeren en gevallen takken op en repareer kapotte vlonders, schuttingen, tegels, verlichting, bloempotten en tuinmeubelen. Behandel het hout met olie of wax, of zet het in de verf. Ga naar een tuincentrum om een paar nieuwe spulletjes voor buiten te halen. Leuke parasol, kandelaars, lichtslinger, planten, potten. Verwen je tuin, terras of balkon maar een beetje dat zit direct een stuk lekkerder. 

Breng buiten binnen

Andersom is ook een goed idee. Helemaal als je mooie bloemen hebt geplant kun je die plukken en in een mooie vaas op de salontafel zetten. Sowieso geven grote planten en kleurrijke bloemen je interieur een zomers tintje. Maar bereik je ook met kleur op de muur en meubelen van natuurlijke materialen. Schilder een muur mosgroen, okergeel of zachtblauw en zet er een stoeltje of bankje van rotan voor. Een paar vrolijke kussens erbij en je waant je in Havana! Nog een leuk trucje om binnen en buiten met elkaar te verbinden is om een lichtslinger met gekleurde lampjes die buiten begint door te trekken naar binnen. Leuk voor een tuinfeestje. Je kunt het ook iets rigoureuzer aanpakken door een schuifpui te (laten) installeren. Op die manier schuif je een complete glazen muur weg en wordt je tuin, terras of balkon echt onderdeel van je huis deze zomer.