Wil jij je slaapkamer ook weer eens een nieuwe en frisse uitstraling geven? Ben je nu wel uitgekeken op hoe het er nu uitziet, maar wil je ook weer niet alles over hoop halen? Lees dan snel verder. In dit artikel geven wij je enkele tips hoe je jouw slaapkamer een snelle en verfrissende make-over kunt geven.

In een handomdraai een nieuwe uitstraling met nieuw behang

Met een nieuw behang aan de muur geeft je jouw slaapkamer in een handomdraai een nieuwe stijl. Tegenwoordig kun je uit super veel verschillende stylen, kleuren en zelfs materialen kiezen. Met fotobehang geef je jouw kamer een extra persoonlijke touch. Zo kun je kiezen voor een natuurlijke of stedelijke uitstraling, maar met fotobehang kun je ook bepaalde materiaalsoorten, als steigerhout of bakstenen, nabootsten. Een trend die we dit jaar steeds vaker zien.

Een nieuw bed om lekker in te slapen

Het belangrijkste meubel van een slaapkamer is natuurlijk je bed met een goed matras. Dit is het beste recept voor een goede nachtrust. Een matras moet vooral praktisch zijn en fijn liggen zodat je geen last krijgt van je rug of nek. Welk matras goed voor je is, is voor iedereen persoonlijk. De een slaapt beter op een hard matras, terwijl voor de ander een koudschuim matras beter geschikt is. Koop daarom ook niet zomaar een matras, maar laat je goed adviseren en test eerst diverse modellen uit.

Een bed daarentegen hoeft niet alleen praktisch te zijn. Je wilt natuurlijk ook een mooi bed. Ga eens op zoek naar een nieuw bed en je zult zien dat de sfeer in jouw slaapkamer ineens heel anders is. Ga bijvoorbeeld eens voor een Scandinavische stijl die je slaapkamer een rustige uitstraling geeft. Houd je juist van iets meer drukte? Kies dan een metalen bedframe met een Franse uitstraling.

Verander van kleur

Vind je bovenstaande tips toch teveel werk? Verander dan de sfeer in jouw slaapkamer door de accessoires een nieuwe kleur te geven. Koop bijvoorbeeld een ander vloerkleed en kies voor een nieuw dekbed en nieuwe kussens. Nu de zomer er weer aan komt staan lichte kleuren super mooi en het is ook nog eens heel rustgevend. Denk aan verschillende tinten groen of kies voor de trendkleur van 2017: Denim blue.

Met bovenstaande tips geef je jouw slaapkamer binnen een dag een totaal andere sfeer. Welke stijl wil jij jouw slaapkamer graag geven? Laat het ons weten in een comment hieronder.

Nieuwe lakens

Lakens zijn een groot onderdeel van de slaapkamer. Je ziet ze bijna altijd meteen wanneer je binnenloopt. Een bed heeft natuurlijk een eigen uitstraling, dit hangt af van het model en het frame. Je beddengoed maakt het echter af, je kunt voor neutrale kleuren kiezen als je een moderne look wilt of je kunt natuurlijk ook voor lakens met een print kiezen. dit zorgt voor een wat warmere en typische slaapkamer sfeer. Er zijn een hoop verschillende soorten beddengoed.

Een nieuwe indeling

Het kan soms wat werk zijn maar als het eenmaal klaar zit je vol met trots. We hebben het natuurlijk over het veranderen van een nieuwe indeling. Voordat je dit kunt doen is het een aanrader om te stofzuigen. Bedenk vervolgens hoe en waar je alles wilt hebben. Maak gebruik van een meetlint zodat je kan op meten of je bed in de bepaalde hoek past, op deze manier hoef je het niet onnodig te verplaatsen. Nadat alles staat zoals je wilt is het tijd om nog een keer stof te zuigen.