Foto’s op canvas gaan inmiddels al weer een aantal jaren mee, maar hun populariteit blijft groeien. Foto’s op een canvasdoek zijn niet alleen leuk om zelf te bestellen maar kunnen ook als cadeau gegeven worden. Door een foto op canvas te laten drukken krijgt de foto meer dimensie en komt hij nog beter tot zijn recht. Foto’s op canvas een mooie plaats in het interieur geven kan een flink uitdaging zijn. Om jou te helpen hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De juiste plek voor jouw canvasschilderij

De plaats waar je een canvasdoek ophangt kan een groot verschil maken. Wil jij dat jouw foto op canvas helemaal tot zijn recht komt? Dan is het aan te raden om deze op te hangen op een vrije muur, waar voor de rest geen schilderijen en/of foto’s hangen. Ook een muur waar een hoge kast tegenaan staat geplaatst kan je beter mijden. Door te kiezen voor een vrije muur komt jouw foto op canvas helemaal tot zijn recht en krijgt het de aandacht die het verdient. Daarnaast voorkom je, door te kiezen voor een vrije muur, dat het geheel te druk wordt en een rommelige uitstraling krijgt. Jouw canvasdoek ophangen aan een vrije muur zorgt er voor dat jouw interieur een chique uitstraling blijft houden.

Het belang van een goede lijst

Wil jij dat jouw canvasdoek nóg beter tot zijn recht komt? Dan is een goede lijst onmisbaar. Een canvasdoek inlijsten in een gewone fotolijst is echter niet mogelijk, omdat een canvasdoek te dik is. Wil je toch een mooie lijst om jouw canvasdoek? Dan is een baklijst iets voor jou. Een baklijst is een lijst die speciaal is ontwikkeld voor canvasdoeken. De lijst heeft een L-vormig profiel, dat als het ware een bak vormt. In deze bak kan het canvasdoek worden opgehangen. Een baklijst laat altijd ruimte over tussen de rand van het canvas en de binnenste rand van de lijst. Deze ruimte varieert van enkele millimeters tot een centimeter en zorgt er voor dat het canvasdoek als het ware lijkt te zweven in de lijst. Hierdoor krijgt het geheel een ruimtelijke en chique uitstraling en komt jouw canvasdoek nóg beter tot zijn recht. Baklijsten, ook wel schilderijlijsten of canvaslijsten genoemd, zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren, formaten en prijsklassen, zodat er voor elke situatie een passende lijst verkrijgbaar is.