Zo geef je je huiskamer een vintage look

0
13
Design en lifestyle

Vintage decoratie, is het een hype, trend of toch gewoon tijdloos? Veel mensen gebruiken tegenwoordig vintage decoratieve elementen, zoals kroonluchters of antieke houten meubels en voegen dit samen bij hun decoratie van de huiskamer. De woonkamer is dan ook de plek bij uitstek om deze speelse stijl eruit te laten springen, het is ook het deel van het huis wat de gasten zien.

 

De huiskamer is ook de plek waar je de meeste tijd doorbrengt, of het nu gezellig met familie is of lekker even alleen op de bank liggen. De inrichting van de huiskamer is daarom van essentieel belang. Ben je van plan om de woonkamer een vintage look te geven, lees dan verder!

Speel met de aspecten die beschikbaar zijn

De kunst bij vintage is om de verschillende klassieke elementen te gebruiken en zo een decoratie te creëren wat je een gevoel geeft van een ander tijdperk. Het is een stijl dat zich kenmerkt door eentonigheid te doorbreken. Buiten het veranderen van de meubels zou je eerst de muur kleuren kunnen aanpassen.

 

Een goede manier om zo de revolutie in de huiskamer te starten is om te kiezen voor felle kleuren, zoals rood en lichtroze om zo persoonlijkheid te geven aan dit deel van de woning. Ben je daarmee klaar dan kun je gestoffeerde meubels plaatsen met vintage kleuren die bij de tonaliteit van de muren passen.

 

Maar vintage zit hem niet alleen in de hoofdelementen, maar ook in de kleine details zoals: oude telefoons, bloemenvazen, muurdecoraties, salon- en bijzet tafeltjes. Plaats onder de laatste twee items wieltjes en je hebt iets gecreëerd wat je niet altijd tegenkomt in een huiskamer. Je verandert daarmee een item in een handomdraai tot de vintage look die jij in gedachten had. Vintage wieltjes onder bepaalde objecten zullen net die ‘finishing touch’ geven, terug in de tijd en toch tijdloos.

Het voordeel van vintage wieltjes

Ben je iemand die graag speelt met het interieur, zodat het je nooit gaat vervelen? Dan zijn wieltjes de oplossing. Ga voor een groot assortiment vintage wielen bij WielenOutlet kijken en vindt de juiste wieltjes die passen bij jouw vintage meubelen. Deze schitterende vintage-retro wielen zijn verkrijgbaar in zwenk- en bokwieltjes van verschillend draagvermogen.

 

Hiermee kun je een zware salontafel makkelijk van plaats doen veranderen voor als alles even vlug aangepast moet worden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een bijzettafeltje, in een huis vol visite is het een gemak om de beschikbare ruimte die er is makkelijk aan te passen naar de situatie.