Zo eenvoudig is het reinigen van je bestrating

0
838
Design en lifestyle

In de wintermaanden geniet je minder vaak van je tuin. Besteed ook dit seizoen wat aandacht aan het onderhoud van bijvoorbeeld je bestrating, om hier in het voorjaar weer van te genieten. De prijzen van bestrating variëren meestal tussen € 15 en € 65. Om zo lang mogelijk van deze investering te genieten, zonder dat daar hoge kosten bij komen kijken, reinig je eenvoudig je bestrating zelf op onderstaande manieren.

straat

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: http://www.houzz.com/photos/102672/Robbins-Garden-tropical-landscape-other-metro

Eenvoudige manieren van reinigen

Het reinigen van bestrating is vaak zo eenvoudig als het vegen van je terras. Dit is een effectieve manier om klein vuil van de bestrating te halen. Wil je je bestrating net dat beetje extra geven, of je tegels weer laten stralen? Gebruik dan schoonmaakmiddelen zoals zeep of azijn, een emmer warm water, en schrob de tegels. Deze schoonmaakmiddelen hoeven niet meer dan een euro per stuk te kosten.

Gladde tegels zoals siertegels reinig je met een zachte borstel, om beschadigingen zoals krassen en scheuren te voorkomen. Grovere tegels zoals betontegels en natuursteen zijn wel te reinigen met een harde borstel, zo reinig je ook makkelijker het hardnekkige vuil op deze tegels.

Hardnekkig vuil laten verwijderen

Bij achterstallig onderhoud van bestrating vormt zich hardnekkig vuil. Hardnekkig vuil is zelf te verwijderen door sterkere schoonmaakmiddelen te gebruiken, die gemiddeld in prijs variëren van € 10 tot € 30 per stuk. Een goedkope variant daarvan is bijvoorbeeld een terrasreiniger van HG. Een andere oplossing voor hardnekkig vuil is het gebruiken van een hogedrukreiniger. Hiermee moet je wel opletten, omdat het sommige tegels kan beschadigen door de kracht waarmee het water op de tegels terecht komt. Wil je hardnekkig vuil laten verwijderen door een hogedrukreiniger, dan is het inschakelen van een hovenier hiervoor een goede oplossing. Deze is bekend met de werkzaamheden en tegels, en weet zo wat wel en niet geschikt is voor de tegels in jouw tuin.

Bron: http://www.houzz.com/photos/64693/Landscape-Design-Build-landscape-los-angeles

Het voordeel van je bestrating reinigen

Vuil en vocht dat lang blijft liggen zorgt voor groene aanslag. Groene aanslag is gevaarlijk omdat het gauw glad wordt, zorgt voor beschadigingen aan je tuintegels en het ziet er niet mooi uit. Door 1 á 2 keer per maand aandacht te besteden aan het reinigen van je bestrating, zorg je ervoor dat er geen beschadigingen optreden door vuil. Laat je het reinigen van je bestrating over aan je hovenier? Dan zit dit vaak bij de kosten van tuinonderhoud inbegrepen.