Zo creëer je meer sfeer in huis

0
474
Design en lifestyle

Na een lange dag werk kom je thuis en plof je op de bank. Je wilt dan het liefst lekker kunnen relaxen in een gezellig en knus huis. De woonkamer is vaak de plek waar we echt tot rust kunnen komen. Kan jouw interieur wel wat meer sfeer gebruiken? Met een aantal kleine aanpassingen kun je al een hele andere uitstraling creëren. Wij hebben drie handige tips voor je verzameld die je kunnen helpen bij het creëren van meer sfeer in huis.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik in een woning is erg belangrijk voor de sfeer. Er zijn twee verschillende soorten kleuren: warme en koele kleuren. Als je graag een warm en gezellig huis wilt creëren, moet je warme kleuren gebruiken. Denk aan aardetinten zoals donkerrood en bruin. Gebruik twee of drie vaste kleuren die je overal in de kamer terug laat komen. Combineer ook gerust een koele kleur met een warme. Let er wel goed op dat je kleuren gebruikt die goed bij elkaar passen.

Verschillende materialen

Naast het kleurgebruik in de woning zijn ook materialen erg belangrijk voor het creëren van sfeer. Wees lekker creatief met het gebruik van verschillende materialen. Hout kun je bijvoorbeeld prima met staal of beton combineren. Als je meerdere materiaalsoorten in huis gebruikt kan dit een speelse uitstraling geven en dit creëert sfeer. Heb je een gietvloer liggen in de woning? Bij een gietvloer kun je helemaal alles combineren.

Droom jij van een strakke gietvloer in huis? Epoxywinkel.nl is het adres voor het zelf aanleggen van giet- en epoxyvloeren. Veel mensen denken dat het niet kan, maar je kunt zelf ook heel goed een gietvloer aanbrengen.

Doe iets leuks met je muur

Wil je een echte eyecatcher creëren in huis? Dit kun je doen door een opvallend meubelstuk neer te zetten, maar je kunt het ook iets creatiever aanpakken. Doe bijvoorbeeld iets speciaals met een muur. Je kunt de wand simpelweg een opvallende kleur geven, maar je zou de muur ook vol kunnen hangen met allerlei fotolijstjes van verschillende formaten. Ook is het een optie om plankjes aan de wand te hangen. Zet hier een aantal leuke woonaccessoires op en klaar is kees.