Zo creëer je een stoer interieur

0
732
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben je een beetje uitgekeken op je huidige interieur? Of ga je binnenkort verhuizen en heb je het geluk dat je je gehele huis nieuw kunt inrichten? Stoere interieurs zijn tegenwoordig helemaal hip. Strakke lijnen, een koele uitstraling en onbewerkte materialen. De kleur grijs komt erg vaak terug en materialen als beton en staal zien we veel voorbij komen. Lijkt dit je wel wat? Wij geven je een aantal tips die je kunnen helpen bij het creëren van een stoer interieur.

Begin bij de basis

Voordat je een aantal stoere woonaccessoires aanschaft, is het belangrijk om te kijken naar de basis. Wat is jouw huidige woonstijl? Is jouw interieur al aardig strak en robuust? Of heb je nu juist een meer landelijke of klassieke stijl? Als je een stoer interieur wilt creëren, moet je beginnen bij de vloer en de wanden. Zo zijn er bepaalde vloeren die een stoere uitstraling hebben, denk bijvoorbeeld aan een gietvloer. Op de wanden zou je een stoere print kunnen plakken. Vervolgens kun je gaan kijken naar de meubels.

De kleur grijs

De kleur die we het vaakst zien in een stoer interieur is de kleur grijs. En dan niet één kleur grijs, maar allerlei verschillende tinten. Grijs wordt vaak toegepast op de wanden en op de vloer. Denk bijvoorbeeld aan een donkergrijze betonlookvloer. Gebruik naast grijs ook andere kleuren in het interieur. Als je alleen grijs gebruikt kan het namelijk een beetje eentonig worden. Combineer de kleur met wit, zwart of een blauwe of groene accentkleur. Stel van tevoren een kleurenpalet samen waar je mee aan de slag kunt gaan.

Hout, staal en beton

Naast de kleuren die je gebruikt in het interieur zijn materialen ook erg belangrijk. Sommige materialen kunnen echt niet ontbreken in een stoer interieur. Gebruik bijvoorbeeld beton om een industriële uitstraling te creëren. Beton is in allerlei soorten en maten te gebruiken. Van een kleine betonnen kaarsenhouder tot een grote betonnen tafel. Naast beton kun je ook staal gebruiken om je interieur een robuust tintje te geven. En vergeet ook zeker hout niet. Hout kun je in elk interieur toepassen.