Zo creëer je een romantische look in je huis

0
444
Design en lifestyle

Maak je woning nog gezelliger, door deze van een romantische look te voorzien. Er zijn verschillende manieren om een woning romantischer te maken! In dit artikel geven we je een aantal tips, om bij te dragen aan deze romantische sfeer. Niet alleen in de slaapkamer kun je romantische elementen verwerken. Denk ook aan de woon- en eetkamer! Wie geniet er niet van ’s avonds een leuke serie kijken onder een warm kleedje?

Tip: kijk eens op Instagram! Je vindt hier profielen van interieurstylisten en woningbezitters die foto’s van hun interieur delen. Wellicht kom je tot nieuwe ideeën voor je in je eigen interieur.

Hang een klamboe op in de slaapkamer van je woning

Een van de mogelijkheden om een romantische sfeer te creëren, is het gebruik van een klamboe over je bed. Zeker wanneer je deze klamboe combineert met een luxe boxspring, geeft dit een prachtig effect! De klamboe kan je daarbij beschermen tegen vliegen en muggen tijdens de zomeravonden. Wie stoort zich niet aan het zoemende geluid van een vlieg? Laat staan van de pijnlijke en jeukende muggenbulten aan het begin van een volgende dag?

Maak gebruik van stijlvolle gordijnen in ruimtes

Naast het gebruik van een klamboe boven je bed, kan het slim zijn om de nodige aandacht te besteden aan de gordijnen in ruimtes. Gordijnen maken een ruimte vaak veel warmer en sfeervoller! Zeker wanneer je bijvoorbeeld voor lichtgele of enigszins beige gordijnen in een ruimte kiest. Zonder gordijnen zou je voortdurend tegen een zwart gat kijken, wat een ruimte onnodig donker en saai maakt. De gordijnen kun je combineren met kleine spotjes, die je bijvoorbeeld in de nis achter het gordijn ophangt. Dit heeft een heel sfeervol effect! Gordijnen kun je tegenwoordig eenvoudig online bestellen, waar je een breed aanbod aan stijlen vindt.