Zo bereid je je goed voor op een barbecuefeest

0
356
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Begint de zon weer vaker en langer te schijnen, dan zullen ook barbecues weer meer in onze tuinen en op onze balkons verschijnen. Barbecueën is de ultieme zomeractiviteit en misschien wel de gezelligste gelegenheid om samen met vrienden, familie of buren samen te komen. Heb jij zin om te grillen en wil je een barbecuefeest organiseren? Dan is het slim om je goed voor te bereiden. Volg deze tips om zonder stress de beste barbecueparty ooit te houden.

1. Stel een gastenlijst op

Nadat je fysieke of digitale uitnodigingen hebt verstuurd, stel je het best een gastenlijst op. Zo weet je op hoeveel gasten je ongeveer mag rekenen. Ongeveer, want van de mensen die hebben gezegd aanwezig te zullen zijn, kunnen er nog wat zijn verhinderd. Het is handig om te weten met hoeveel eters je rekening moet houden, zodat je niet te weinig boodschappen doet of na de barbecue met een enorm overschot zit opgescheept.

2. Zorg voor de aankleding

Een barbecuefeest op zich is natuurlijk al leuk genoeg. Maar nog geslaagder wordt het, wanneer je de locatie feestelijk aankleedt. Kies voor een thema of ga voor algemene decoraties. Denk aan barbecue versiering in de vorm van slingers of een welkomstbord, maar uiteraard ook bruikbare spullen zoals wegwerpbordjes en -bekertjes of tafelkleden. En als de barbecue doorgaat tot in de late avond, is ook gezellige verlichting onmisbaar.

Tip: Bestel je feestartikelen online!

3. Kies je barbecue

Bepaal vooraf of je met kolen of gas gaat barbecueën. Afhankelijk van jouw type barbecue dien je een gasfles, houtskool of briketten en aanmaakblokjes te kopen. Houd er rekening mee dat een kolenbarbecue één uur van tevoren moet worden aangestoken. Welke barbecue je ook kiest, zorg er altijd voor dat de roosters schoon zijn voor elk gebruik. Zo krijg je betere grillmarkeringen op het gerecht en voorkom je dat het eten vastplakt aan het rooster. Daarnaast komt het de levensduur van je barbecue ten goede als je hem regelmatig schoonmaakt.

4. Maak een boodschappenlijst

Op een boodschappenlijst voor een barbecue horen, naast de gasfles of zak houtskool, natuurlijk de eetbare inkopen. Bedenk wat je wilt grillen: vlees, groenten of beide? Deze 3 lekkernijen zijn in elk geval onmisbaar op de barbecue. Vraag je gasten naar hun voorkeuren en allergieën, zodat je eventueel veganistische, glutenvrije of halalproducten kunt serveren en er niemand honger hoeft te lijden. Bepaal aan de hand van het aantal verwachte gasten hoeveel eten en drinken je in huis moet halen. Veel plezier en eet smakelijk!