Zo benut je de ruimte onder je bed het beste

0
469
Design en lifestyle

Vaak wordt de ruimte onder het bed als een nutteloze ruimte beschouwd. Dit is zonde, want je kunt hier veel spullen opbergen! Denk bijvoorbeeld aan boeken van vroeger, fotoalbums, beddengoed, een extra dekbed, enzovoorts. Doordat er onder het bed veel stof ontstaat, is het belangrijk om voor de juiste dozen te kiezen als je hier spullen op wilt bergen. In dit artikel zetten we verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje, die het mogelijk maken om de ruimte onder het bed beter te benutten. Zo houd je ruimte over in de kast, wat je kunt gebruiken voor extra kleding, handdoeken, enzovoorts.

Maak gebruik van rolbakken voor onder het bed

Een van de mogelijkheden die je hebt, is het gebruik van speciale rolbakken voor onder het bed. Er zijn verschillende winkels waar je deze compacte, vaak ietwat langwerpige rolbakken kunt bestellen. Het voordeel van deze rolbakken is logischerwijs, dat je ze heel eenvoudig onder je bed vandaan kunt halen. Bij een normale doos is dit wat lastiger. In het bijzonder wanneer de doos naar het midden van het bed is geschoven. Daarbij vallen de rolbakken door hun neutrale kleur vaak nauwelijks op onder het bed.

Schoenendozen onder het bed plaatsen

Naast de mogelijkheid om rolbakken te gebruiken voor het opbergen van spullen onder het bed, kun je ook voor het gebruik van schoenendozen kiezen. De schoenendozen zijn net als rolbakken vaak relatief compact. Zo weet je zeker dat de dozen onder het bed geschoven kunnen worden. In de dozen heb je voldoende ruimte voor bijvoorbeeld opgevouwen kussenslopen, verzamelingen, oude schoenen, enzovoorts.

Het is onverstandig om losse spullen onder het bed te schuiven. De kans is erg groot dat deze spullen al snel onder het stof komen te zitten, wat je wilt voorkomen.