Zitten er ook nadelen aan ledverlichting?

0
506
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wanneer je als consument op zoek gaat naar nieuwe verlichting voor in huis, zal je al snel geconfronteerd worden met de voordelen van ledverlichting. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat ledverlichting een groter aantal branduren biedt, dat ledverlichting minder energie verbruikt, enzovoorts. Wat te denken van het feit, dat je de kleur van de ledverlichting met een afstandsbediening of app op je telefoon in kunt stellen? Op basis van deze voordelen zou je haast denken, dat er geen nadelen aan ledverlichting zitten. Wij zochten voor je uit wat de eventuele nadelen van deze moderne vorm van verlichting zijn. In dit artikel lees je ze!

Belang van de juiste montering van ledlampen

Bij het gebruik van ledlampen is het voornamelijk van belang, dat deze op de juiste wijze gemonteerd worden. Zo moet er voldoende ruimte rondom een ledlamp zitten, om te voorkomen dat deze veel te warm wordt. Dit is een van de nadelen van een ledlamp: ze kunnen niet goed tegen warmte. Op het moment dat een lamp z’n warmte niet kwijt kan, zal de elektronica achter de ledlamp beschadigd raken. De kans is groot, de lamp als gevolg hiervan vervangen moet worden. Een voordeel hierbij is wel, dat een ledlamp over het algemeen niet snel warm wordt.

Een ander nadeel is het feit, dat ledlampen niet zijn aan te sluiten op de traditionele dimmers. Enkel met specifieke dimmers voor ledverlichting zijn de lampen te dimmen met een knop.

Ledverlichting is een dure optie

Ondanks het feit dat de ledverlichting vaak langer mee zal gaan dan andere vormen van verlichting, zijn de ledlampen erg duur. Dit komt onder meer door het feit, dat ledverlichting nog relatief nieuw is. Het betekent dat het productieproces nog niet optimaal verloopt, met relatief hoge kosten tot gevolg. De verwachting is dat deze vorm van verlichting in de komende jaren goedkoper wordt.