Zet je huis vol kaarsen

0
222
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De winter komt er weer aan en dat betekent dat het ’s avonds sneller donker wordt en ’s ochtends later licht. Het merendeel van de dag is het dus donker. Er is dan niet fijner dan kaarsen aansteken om voor een beetje licht te zorgen. Kaarsen dienen niet alleen voor een leuk sfeertje, maar ook voor een lekker ruikende woonkamer. Stel dat je weet wat de oorzaak rioollucht in je huis is, maar je wil dat het zo snel mogelijk lekker gaat ruiken, steek dan zoveel mogelijk geurkaarsen op. Zo zorg je ervoor dat de kamer lekker ruikt zolang het probleem van de afvoer er nog is. 

Laat de lamp uit 

Nu kun je natuurlijk ook denken dat je gewoon de lampen aan doet binnenshuis, maar vaak geeft dit toch een andere sfeer dan wanneer je kaarsen aan doet. Lampen kunnen namelijk een felle kleur afgeven qua licht en dat is niet altijd even gezellig. Denk bijvoorbeeld aan hard fel licht of blauw licht, Je doet dan niet snel de lampen aan, omdat het dan bijna lijkt dat je overdag in de woonkamer zit, terwijl het ’s avonds is. Kaarsen daarentegen hebben een zachte gele gloed in het licht zitten. Dit zorgt voor gezelligheid in je kamer en zo kom je gemakkelijker de donkere winterdagen door. 

Plaats een kaars waar je maar wilt

Een ander verschil tussen kaarsen en lampen zijn, dat je lampen niet overal neer kan zetten of hangen en kaarsen wel. Een lamp heeft vaak een stopcontact nodig en je kunt niet overal in huis stopcontacten gaan plaatsen. Hierdoor maak je de plaatsen waar je een lamp kwijt kan kleiner, terwijl je kaarsen overal neer kan zetten. Bijvoorbeeld op een zwevend tv meubel industrieel of een vensterbank, maar ook op het aanrecht of op een kast. Kaarsen kunnen overal geplaatst worden, omdat deze niet verbonden zijn met een stopcontact. Ze branden zoals je weet zelfstandig, zolang je ze natuurlijk wel aansteekt.  

Maak je eigen kaarsen

Het voordeel kaarsen zijn dat je deze zelf ook kan ontwerpen. Je kunt ze dus in allerlei kleuren, groottes, diktes en vormen krijgen, maar dus ook zelf maken. Zo kun je helemaal je eigen smaak eraan toe voegen. Heb je bijvoorbeeld een woonkamer die erg veel donkere elementen heeft, dan kun je ervoor kiezen om kleurrijke kaarsen er neer te zetten. Alleen als je er juist van houdt van donkere elementen, kun je er natuurlijk ook donkere kaarsen neerzetten. Dik of dun, groot of klein, het maakt niet uit. Je kunt de woonkamer helemaal vol kaarsen zetten zoals jij dat mooi vindt. 

Geurkaarsen houden de vieze lucht buiten

Je hebt naast de vorm van kaarsen ook nog allerlei soorten kaarsen. Denk bijvoorbeeld aan geurende kaarsen, die zijn weer anders dan de standaard kaarsen. Het voordeel van geurkaarsen is dat je huis er lekker van gaat ruiken. Er komt namelijk een sterke geur van de kaars af wanneer deze brand, maar ook wanneer deze niet brand. Dat houdt dus in dat je de kaarsen soms niet eens hoeft aan te steken, omdat je het zonde vindt dat hij dan opbrand. Het huis ruikt dan alsnog lekker. Dus alleen maar voordelen waarom je kaarsen in huis moet halen, zowel om de donkere winterdagen door te komen als een lekker ruikend huis hebben.