Zelfstandig ouder worden in je eigen huis? Dit heb je nodig!

0
817
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De kans is groot dat je ouder wilt wonen worden in je eigen huis. Veel mensen lijkt het geen leuk idee om in een bejaardentehuis ouder te worden. Helaas komt dit wel vaak vaar. Heeft u toevallig nog ergens een oude sok met geld liggen dan kunt u natuurlijk uw woning aanpassen zodat u wel ouder kunt worden in uw eigen huis.

Traplift monteren

Een van de grootste redenen waarom mensen verhuizen naar een bejaardentehuis is omdat ze een trap hebben in hun huis en ze kunnen de trap niet meer belopen. Je kan ervoor kiezen om gelijkvloers te gaan wonen of te verhuizen naar een bejaardentehuis maar het kan ook eenvoudiger en goedkoper. Als je een traplift bij je trap plaatste ben je veel mobieler en hoef je niet iedere keer naar boven en benden te lopen.

Telefoon

Veel oudere vinden het lastig om te telefoneren, niet omdat ze niet weten wat ze moeten zeggen maar omdat er zoveel knopjes op je telefoon zitten en ze zijn vaak te klein om te lezen. Daarvoor heeft hulpmiddelwereld.nl een oplossing. Op de website verkopen zij een swissvoice smartphone die je kunt bedienen met je stem! Als je toch liever zelf de touwtjes in handen wilt nemen dan kan dat natuurlijk ook. De telefoon heeft maar een paar knoppen die aan de grote kant zijn, enorm makkelijk te bedienen dus.

Douchestoel

Veel oudere vinden het lastig om zichzelf te wassen. Gelukkig is er een douchestoel op de markt gebracht, hierdoor hoef je niet zelf te staan en je kan je zelf zitten als jij jezelf aan het wassen bent.

Stoelfiets

Als je ouder word moet je er opletten dat je wel in beweging blijft, voor veel ouderen is dit aan bekend probleem. Ook hiervoor is er een oplossing. Een stoelfiets kan je voor je stoel zetten en je bent alsnog in beweging!