Zelf een (vloer)kleed maken, doe je zo!

0
744
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heb jij behoefte aan iets nieuws voor je interieur? Maar weet je niet zo goed wat? De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos… Maar als je bereid bent om zelf tijd in je woning te steken, dan komt er zeker iets moois uit. Voor een échte originele woonomgeving is het leuk om zelf een vloerkleed te maken. Een zelfgemaakt kleed geeft een gezellige, warme uitstraling. Maar hoe maak je er één? Hieronder staan tips om je eigen kleed te maken.

Haken

Het klinkt misschien niet als de allerleukste bezigheid, maar als je eenmaal begint met haken, dan zal je zien dat het best verslavend is. Eén van de dingen die je goed kunt maken door midden van haken, is een vloerkleed. En hoe beter je kunt haken, hoe leuker het wordt. Met haken kun je namelijk met verschillende patronen werken. Elk patroon geeft een andere uitstraling, en dus een andere sfeer, aan jouw woning. Je kunt allerlei soorten kleden haken. Kleine kleedjes, bijvoorbeeld voor op de eetkamerstoelen, of juist grotere kleden die je op de vloer kunt leggen – alles kan.

Breien

Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om het kleed te gaan breien. Dat kan je, net als haken, doen met allerlei soorten wol. Voor een echte unieke accessoire zou je bijvoorbeeld soedanwol of smyrna kunnen gebruiken. Deze soorten wol zijn zacht, dik, en geven een gezellig gevoel aan jouw woning. Vooral ’s winters is het fijn om een lekker zacht kleed aan je voeten te hebben van een soort dikke wol. Ook in de zomer is zo’n kleed echter niet te missen. Alleen laminaat aan de voeten is immers best koud, en het staat vrij kil. Daarom kan het nooit kwaad om eens een kleedje te gaan breien.