Zelf verbouwen van je slaapkamer, een simpel klusje.

0
472
Design en lifestyle

4 handige tips om je slaapkamer te verbouwen

De slaapkamer is misschien wel één van de belangrijkste kamers in je huis. Het is een kamer waar je tot rust wilt komen, wilt kunnen genieten van een goed boek en waar je jezelf wilt kunnen zijn. Je kan hier helemaal je eigen gang gaan als het aankomt op de inrichting. Sommige mensen hebben een echte stijl, andere mensen vinden het toch nog moeilijk om een begin te maken. Daarom hier wat handige tips om jouw kamer te verbouwen tot een droomslaapkamer:

Neem de maten van de kamer op, zo weet je welke meubels passen en welke mogelijkheden je allemaal hebt. Hoe fijn is het als je om de aantal jaar kan wisselen van indeling? Zo word je je kamer nooit zat en zal het altijd je eigen plekje blijven. Bepaal ook voor jezelf waar je het fijnst slaapt. Is dit bij een raam of juist zo ver mogelijk bij het licht vandaan? Naast de plek van het bed is de plek van een kledingkast of andere opbergruimte ook bepalend bij de inrichting van de kamer.

Belangrijk in een kamer waar je slaapt is een ventilatiesysteem. Bewezen is dat mensen die met hun raam open slapen een betere nachtrust hebben. Daarnaast is het ook van belang een goede ventilatie te hebben om huisstofmijt en schimmels tegen te gaan.

Zorg voor een bepaalde stijl, deze stijl kan je aanbrengen door te beginnen met het kiezen van een vloer. Is dit een houten vloer, laminaat, pvc, parket, vloerbedekking of misschien wel een betonlook? Daarnaast zijn meubels natuurlijk dé eyecatchers van de kamer. Meubels zijn te krijgen in heel veel verschillende soorten en maten, maar ook stijlen. Denk aan bijvoorbeeld brocante, modern, industrieel of vintage. Hierbij kun je ook kijken naar het materiaal, dit is namelijk zeer bepalend als je kijkt naar de stijl van een kamer.

Denk ook aan kleuren en dessins, hiermee kan je een echte draai aan de ruimte geven. Voor een warme kamer komen bruin- en roodtinten erg in aanmerking, vaak gecombineerd met bloemendessins. Wil je een lichte kamer, dan kan je gebruik maken van veel grijstinten met af en toe een kleuraccent naar keuze. Samen met hoekige dessins in bijvoorbeeld de gordijnen en het dekbedovertrek kan je samenhang creëren.
Door één bepaalde stijl te creëren zorg je voor rust in je kamer en dus ook voor rust in je hoofd.