Steigerhouten meubels zijn in de afgelopen jaren steeds meer in trek geraakt onder interieurstylisten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie steigerhouten bank voor op het balkon, een steigerhouten bijzettafel voor in huis, enzovoorts! Het hout geeft ruimtes een warme uitstraling, is eenvoudig te bewerken en kan daarbij van een kleurtje worden voorzien. Kijk bijvoorbeeld naar de steigerhouten meubels met een witte verflaag.

Naast de mogelijkheid om meubels online te bestellen, kun je deze ook zelf maken. Er zijn verschillende plekken waar je het steigerhout kunt kopen. Op internet vind je handige bouwplannen om van het steigerhout je eigen meubels te maken. Goedkoper en leuker!

Verschillende soorten steigerhouten meubels

Het steigerhout is relatief makkelijk te bewerken. Dit maakt dat je met dit materiaal tal van verschillende soorten meubels kunt ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een fraaie bijzettafel voor in de woonkamer, een salontafel voor op het terras, een houten bank, enzovoorts. Ook kan het leuk zijn om met het steigerhout een landelijke, open kast te maken voor in de keuken. Hier kun je niet alleen je servies op kwijt, maar bijvoorbeeld ook leuke potjes met kruiden in zetten! De verse kruiden zijn vaak lekkerder dan kruiden uit een potje en geven je keuken een gezellige uitstraling.

Goed gereedschap is essentieel bij steigerhout

Om met het steigerhout aan de slag te kunnen gaan, is het essentieel dat je het juiste gereedschap gebruikt. Zo voorkom je dat het steigerhout moeilijk te bewerken is, of dat het eindresultaat minder mooi wordt! Zorg bovenal voor een goede zaag, een boormachine en pluggen. De pluggen gaan het breken van het hout tegen tijdens de boorwerkzaamheden!

Tip: wanneer je het steigerhout buiten wilt gebruiken, is het raadzaam om dit te bewerken met een impregneermiddel. Zo voorkom je dat het hout gaat rotten of op een andere manier aan kwaliteit inlevert bij een regenbui.

In het geval dat jij een meubelmaker bent en meer naamsbekendheid wilt genereren is het bedrukken van je werkkleding een sterke manier om autoriteit uit te stralen.