Een beregening tuin is heel erg belangrijk om de tuin in optimale conditie te houden. Al lijkt het alsof ons koude kikkerlandje altijd nat genoeg is, is dit in werkelijkheid niet altijd zo. Ook in Nederland zijn er periodes van langdurige droogte. Hierdoor is het vochtgehalte niet altijd optimaal en met een beregeningssysteem help jij je tuin een handje! Wat zijn de voordelen van een beregening tuin zelf aanleggen? In het kort: je hebt er heel erg weinig omkijken naar zodra deze geplaatst is; een ideale investering. En je tuin zal je bedanken!

Hoe werkt het?

Het beregeningssysteem meet de droogte van de tuin en reguleert deze. Als het te droog is, zorgt het systeem voor vocht. Maar moet je dit systeem zelf aanleggen? Nee, het beste laat je dit doen. Zelfs ervaren hoveniers erkennen dat het aanleggen van een beregeningssysteem lastig kan zijn. Wil jij een mooie weelderige tuin zonder er te veel moeite in te steken? Een beregeningssysteem is net wat je zoekt!

Prachtige bomen voor jouw middelgrote tuin

Het zoeken naar mooie bomen voor middelgrote tuin is niet altijd gemakkelijk. Bij een kleine tot middelgrote tuin is het zaak om de tuin niet te vol te planten. Houd er dus in de eerste plaats altijd rekening mee wanneer en hoe je de bomen plant. Zorg dat de boom die je wilt gaan planten altijd met de seizoenen meebeweegt. Het is belangrijk om de boom allereerst in het juiste seizoen te planten. Hierdoor zal de boom te allen tijde in een goede conditie blijven.

Welke soorten?

De bolacacia of kogelacacia wordt vaak gebruikt in een kleine tuin als sfeermaker. Deze boom wordt maar tot 4-5 meter hoog en heeft weinig onderhoud nodig. De Glansmispel of ‘Red Robin’ is een zogenaamde heester. Deze boom zal de tuin een boost geven. Een belangrijk voordeel van deze boom is dat je vrij weinig onderhoud hoeft te plegen. Een ander optie is Perzisch ijzerhout. Ook dit is een geschikte boom voor een middelgrote tuin!