Een vuurtafel wordt steeds populairder. En nu kan je jouw nieuwe vuurtafel kant en klaar kopen, maar je kan ook zelf een vuurtafel maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een inbouwbrander en goed hout. Maar voordat je aan de slag gaat, hebben we nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jouw nieuwe vuurtafel nog mooier wordt. 

 

De juiste materialen in huis

Een goed begin is het halve werk, dus zorg dat je de juiste materialen in huis hebt. Als je een houten vuurtafel wil maken, is steigerhout erg geschikt. Het is net wat dikker dan andere typen hout en is daarnaast ook nog eens sterk hout. Maar let op, juist doordat het dikker hout is heb je ook langere spijkers/schroeven nodig om alles in elkaar te zetten. Koop eerst het hout en kijk dan welke schroeven lang genoeg zijn. 

 

De juiste basis

Zoals je misschien wel weet, neemt hout vocht op. Als je je vuurtafel dus zonder ondergrond neerzet, neemt het veel vocht op en dat zorgt er weer voor dat je minder lang van je vuurtafel kan genieten. Zorg daarom voor een juiste basis. Een kunststof plaat is hier een goed voorbeeld voor. Deze kan je op maat laten maken en gebruiken als ondergrond om hier vervolgens je vuurtafel op te zetten. 

 

Vergeet je vuurtafel trouwens ook niet in de beits te zetten, zodat het nog beter bestand is tegen vocht. En natuurlijk is een hoes geen overbodige luxe, want als het regent zoals we in Nederland gewend zijn wil jij je vuurtafel zo goed mogelijk beschermen. 

 

Finishing touches toevoegen

Een vuurtafel is een tafel met centraal een inbouwbrander, waardoor er nog genoeg plek overblijft om je hapje en drankje op te plaatsen. Maak je vuurtafel helemaal af met een mooie glaswand, plankjes aan de zijkanten voor extra veel oppervlakte (hoe meer lekkere hapjes, hoe beter) en misschien zelfs een BBQ grillplaat voor vuurtafels! Kortom, jij kan je vuurtafel volledig naar wens maken.