Woontrend 2017: Vintage vloerkleden

0
776
Design en lifestyleDesign en lifestyle

We zitten alweer een tijdje in 2017 en we zien een echte trend. Op televisie, op blogs en bij mensen thuis zien we steeds meer; de vintage vloerkleden.

Winnende populariteit

Het echte vintage vloerkleed en kelim wint populariteit en dat is niet gek. Vintage vloerkleden passen zowel in modern interieur, vintage interieur en allerlei andere verschillende woonstijlen. De verweerde look van het kleed in combinatie met de vele kleuren maken vintage vloerkleden echte sfeermakers.

De winnende populariteit is onder andere terug te vinden op vele blogs en op televisie. Denk bijvoorbeeld aan VT wonen die regelmatig mooie vloerkleden laat zien en hier over blogt.

Herkomst van vintage kleden en kelims

Maar waar komen de vintage vloerkleden en kelims vandaan? Echt vintage kelims en vloerkleden komen uit landen als Iran, Turkije en Moldavië. Ze werden jaren geleden met de hand gemaakt door één persoon of een groep mensen. Vaak werd zo’n kelim of vloerkleed cadeau gegeven als uitzet voor een dochter of als cadeau voor een getrouw stel.

Nu vele jaren later zijn de kelims of vloerkleden iets verweerd en verkleurd waardoor je die supergave vintage look krijgt waar zoveel mensen dol op zijn. Echt kelims komen dan ook uit het buiteland en zijn met de hand gemaakt. Elk vloerkleed of kelim is dan ook uniek.

Tegenwoordig worden veel vloerkleden in machines gemaakt en wordt hier een vintage look aan meegegeven. Dit zijn alleen niet de echte kleden, zoals uit Iran, Turkije en Moldavië.

Rozenkelim

Interesse gekregen in een vintage vloerkleed? Kijk dan eens bij Rozenkelim.nl. Rozenkelim is een bedrijf waar je echte handgemaakt vintage vloerkleden uit Iran, Turkije, Moldavië en Marokko kunt bestellen. Hun collectie is erg uitgebreid en elk kleed is uniek. De kleden worden allemaal met zorg uitgezocht in Turkije, Moldavië, Iran en Marokko door Rozenkelim zelf. Ze hebben sinds kort een supergave showroom in Hillegom waar de kleden en kelims te bewonderen zijn. Kijk op hun website voor het aanbod of breng een bezoekje aan de showroom!