Woonkamertrends voor dit najaar

0
1098
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Maak de woonkamer nog net wat gezelliger, nu de winter op het punt van beginnen staat! Er zijn verschillende mogelijkheden, wanneer je een woonkamer gezelliger in wilt richten. In dit artikel zetten we de belangrijkste woonkamertrends voor dit najaar voor je op een rijtje. Zo wordt het makkelijker om je woonkamer nog sfeervoller te maken. Bovenal is het najaar of de winter een periode om een ruimte van meer kleur te voorzien. Door kleur aan ruimtes toe te voegen, straalt de ruimte meer warmte uit. Datzelfde geldt voor het gebruik van hout in je interieur! Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer, een stoere eikenhouten eettafel, enzovoorts.

Geef de muren in huis een nieuw kleurtje

Een van de trends voor woonkamers is het gebruik van een nieuw behangetje voor op de muur. Met behang kun je de woonkamer meer kleur geven! Daarbij zorg je voor een speciaal effect, door voor behang met een patroon te kiezen. Denk aan behang met strepen, behang met bepaalde contouren, enzovoorts. Het voordeel van behang is dat je dit relatief eenvoudig kunt vervangen in de zomer van 2019. Een fijne gedachte, als je weet dat je normaliter vrij snel uitgekeken bent op de wandbekleding in de woonkamer.

Tip: combineer een nieuwe kleur op de muur met leuke wandlampen of plankjes met verschillende accessoires.

Woonkamer met een botanische tint

Naast de mogelijkheid om meer kleur in de woonkamer te brengen met een laagje verf of behang op de muur, kun je ook voor het gebruik van planten kiezen. Planten geven de woonkamer een botanische tint, wat past in de trend van botanische woonkamers. Hierbij worden niet alleen veel planten gebruikt, maar bijvoorbeeld ook behang met de contouren van palmbomen of complete bossen. Naast de grote kamerplanten kunnen ook kleinere plantjes volstaan! Zet de plantjes op de planken aan de muur, of bijvoorbeeld in het raamkozijn.