Tegenwoordig zie je in steeds meer woonkamers heel veel verschillende materialen toegevoegd. Een veel voorkomend materiaal wat we steeds vaker in de woonkamer terugvinden is staal. Een ander veel voorkomend terugkomend materiaal is boomstamhout. Wil jij met jouw woonkamer meegaan mee in de tijd dan zijn hier een aantal tips.

Stalen meubels

Des te meer staal in je interieur betekent des te meer industrieel. En Industrieel is nu eenmaal de nieuwe trend. Zorg dat je zoveel mogelijk staal laat terug keren in je meubels en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan stoelen of tafels met stalen poten. Of aan verschillende stalen accessoires als lampen en decoratie.

Boomstam

Ook zie je tegenwoordig steeds meer boomstam terug in het interieur. De boomstamtafels zijn erg gewild. En deze worden zelfs op maat gemaakt. Maar je kan er natuurlijk ook andere meubelstukken van maken. Denk maar aan boomstam kastjes, boomstam wandplanken, boomstam salontafels en we kunnen zo nog wel een tijdje doorgaan.

Kratjes

Oude houten kratjes worden ook steeds meer hergebruikt en zijn terug te vinden in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan oude Corona of Coca-Cola kratjes. Wanneer je deze opschuurt en in sommige gevallen een likje verf geeft dan hebben ze weer een nieuw leven en zijn ze goed voor gebruik. Bijvoorbeeld als bijzettafeltjes of kasten. Er leuk wanneer je er nog een aantal planten aan toevoegt.

Stalen deuren

Staal is een veel voorkomende trend en hoe leuk is het wanneer je die trend kan creëren in je woning door middel van een nieuwe deur?  GewoonGers biedt verschillende op maat gemaakte stalen deuren aan. Door middel van stalen binnendeuren creëer je een beetje een industriële uitstraling in je woning.

Steen

Ook een echte interieur tip is de terugkeer van steen. Steen kan je terug laten keren op verschillende manieren. Denk maar aan een stenen wand, deze wand creëer je door middel van muurstickers of door plakstenen. Op deze manier krijg je een echte industriële uitstraling in je woonkamer.

Nu mogen jullie zelf aan de slag. Wanneer je even inspiratieloos bent, maak dan een moodboard met producten die gemaakt zijn van deze verschillende materialen.