Elk interieur heeft een paar blikvangers. Meubelstukken of woonaccessoires die als vanzelf de aandacht opeisen. Door de centrale plek die de tafel in je inrichting inneemt is dit meubelstuk een heel natuurlijke blikvanger. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je een mooie tafel hebt staan. Eentje die tijdloos is, maar modern. Een aantrekkelijke tafel, waaraan je je prettig voelt en waar gasten vol bewondering naar kijken.

Wat is er mooier en natuurlijker dan een mooi afgewerkte eikenhouten tafel?  Precies, een mooie eikenhouten boomstamtafel.

Wat is een boomstamtafel?

Een boomstamtafel is een eikenhouten tafel die net even wat minder gepolijst is. De naam zegt eigenlijk al genoeg: het tafelblad bestaat uit één stuk boomstam. Stel je een boomstam voor, die in de lengte in plakjes wordt gesneden. De vorm van het tafelblad wordt behouden. Wel wordt de stam ontdaan van de bast en gelakt of gebeitst.

Door de transparante lak of beits blijft de unieke natuurlijk structuur van het hout zichtbaar. De vaak verfijnde tekening van nerven en (kleine) kringen maken elke tafelblad een meesterlijk kunstwerk van Moeder Natuur.

Met een boomstamtafel heb je gegarandeerd een uniek tafelblad.

Een boomstamtafel in elke ruimte

Boomstamtafels kun je in elke ruimte gebruiken. De eerste boomstamtafels verschenen in bedrijven. Vaak als vergadertafel, of gezamenlijke lunchtafel. De boomstamtafel sloeg al snel aan, steeds meer mensen willen deze natuurlijk aanvoelende tafel ook thuis gebruiken. Bij Tafels99 zijn modellen voor elke ruimte en elke smaak.  Een lage boomstamtafel staat prachtig in de woonkamer.  Een iets hogere boomstamtafel doet het perfect in de eetkamer. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes tot wel 4 meter, dus je hoeft niet bang te zijn dat je nieuwe eikenhouten eettafel niet groot genoeg is.

Verschillende stijlen

Als je denkt dat een boomstamtafel er altijd hetzelfde uitziet, heb je het bij het verkeerde eind. De eiken boomstamtafels van 99 tafels combineren de natuurlijke ruwheid van het boomstam-tafelblad met een design onderstel. Daardoor vindt je bij Tafels99 zowel eikentafels die passen bi nnen een klassiek-landelijk interieur als binnen een strakke, minimalistische inrichting. Neem de Column, deze boomstamtafel doet denken aan oude kloosters. De Sheffield, aan de andere kant, combineert een industrial design met het gevoel van een (indoor) picknicktafel.

Kijk maar eens rond in de showroom van Tafels99 in Zevenaar, of maak je keuze in de online woonwinkel. Je zult zien dat er ook voor jou een tafel tussen zit. Een tafel waar je blij van wordt en dat je hele interieur een boost geeft.