Veilig wonen

Wanneer gebruik maken van een woningontruiming

Geschreven door admin

Een woningontruiming verschilt op enkele onderdelen van een normale verhuizing. Bij een verhuizing is het duidelijk waar de inboedel van een huis naartoe moet worden gebracht. Dit is namelijk de nieuwe woning waar je naartoe verhuist. Bij een woningontruiming moet een woning ontruimd worden en leeg worden opgeleverd. Het is hierbij vaak niet meteen duidelijk waar de spullen in huis naartoe gebracht moeten worden. In dit artikel zullen we uitweiden over drie verschillende situaties waarin men gebruik kan maken van een woningontruiming.

Bij overlijden familielid

Wanneer een familielid overlijdt en de nabestaanden de zeggenschap krijgen over de erfenis dan wordt veelal gekozen om het huis van de overledene te verkopen. Soms kan deze verkoop zeer snel plaatsvinden en heeft de familie nog niet de kans gekregen om alle eigendommen uit het huis te verwijderen. Toch moet de woning natuurlijk ontruimd worden en schoon worden opgeleverd voor de nieuwe bewoner. In dit geval kan een bedrijf dat woningontruimingen uitvoert je van dienst zijn.

In een dergelijke situatie kan iemand van het bedrijf je namelijk in contact brengen met een taxateur, antiquair of veilinghuis om spullen te verkopen waarvan je niet meteen weet wat je hiermee moet doen.

Wanneer je pand illegaal bewoond is geweest

Het komt in Nederland nog maar al te vaak voor dat een leegstaand pand gekraakt wordt en illegaal bewoond. Wanneer jouw pand een kraakpand is geweest en je een nieuwe bestemming hebt gevonden voor dit pand dan moet deze natuurlijk leeg en bezemschoon worden opgeleverd. Krakers gaan over het algemeen niet erg zuinig om met een pand wat zij bewonen en zijn ook niet de meest schone mensen. Het kan dan ook voorkomen in deze situatie dat er veel puin moet worden afgevoerd en dat er de nodige reparaties moeten worden uitgevoerd. Dit kan allemaal voor je uit handen worden genomen wanneer je een bedrijf inhuurt om een woningontruiming voor je uit te voeren.

Na het ontdekken van een wietplantage

Net zoals het illegaal bewonen van een pand is het ook een onaangename verassing wanneer je erachter komt dat je huurder een wietplantage in je woning heeft bijgehouden. In deze situaties mag je vaak van geluk spreken dat de politie de plantage ontdekt heeft voordat er brand heeft kunnen uitbreken. Na een dergelijke ontdekking wil jij als eigenaar natuurlijk dat het pand zo snel mogelijk wordt leeggehaald en dat er geen sporen meer zichtbaar zijn van de wietplantage. Als dit eenmaal achter de rug is dan kun je de woning (of kamer) immers weer opnieuw verhuren. Ook in deze situatie kan een woningontruiming bedrijf je van dienst zijn.